Seimas priėmė Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas dėl elektros šoko įtaisų naudojimo

Seimas priėmė Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 7 pataisas (projektas Nr. XIIP-3535(2) dėl elektros šoko įtaisų naudojimo. Balsavimo rezultatai: už – 71 Seimo narys, nė vieno nebuvo prieš ir vienas parlamentaras susilaikė.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta nuostata draudžianti civilinėje apyvartoje naudoti  elektros šoko įtaisus su iššaunamosiomis adatomis, lanksčiais laidais sujungtomis su aukštosios įtampos elektros energijos šaltiniu.

Priimtomis pataisomis nustatyta išimtis, leidžianti šiuos prietaisus naudoti Aplinkos ministerijai pavaldžioms institucijoms, vykdančioms aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę.

Įstatymo projektas parengtas atsižvelgiant į pasipriešinimų aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams skaičiaus didėjimą ir netobulą teisinį reglamentavimą naudojant elektros šoko įtaisus vykdant tarnybines pareigas.

Numatoma, kad pataisos įsigalios 2017 m. sausio 1 d.

Kartu, 72 parlamentarams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir vienam susilaikius, priimtos ir lydimojo – Aplinkos apsaugos įstatymo 31 straipsnio pataisos (projektas Nr. XIIP-3537(2).

Įstatyme įtvirtinta, kad aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, pagal pareigas vykdantys miškų ir jų išteklių, gyvosios gamtos (įskaitant žuvis), apsaugos ir naudojimo teisėtumo valstybinę kontrolę, atlikdami tarnybines pareigas, šio ir kitų įstatymų nustatytais atvejais ir tvarka turi teisę panaudoti ne tik fizinę prievartą bei šaunamuosius ginklus, bet ir psichinę prievartą; naujai reglamentuotos prievartos naudojimo sąlygos, šaunamojo ginklo naudojimas. Šios pataisos taip pat įsigalios 2017 m. sausio 1 d.

Parašykite komentarą