„Vyno dienos“ šiemet kvies į Litexpo išsirinkti savo vyną

Didžiausia Baltijos šalyse vyno paroda “Vyno dienos” šiemet vyks gegužės 27-28 dienomis Litexpo parodų centre. Vyno kultūra Lietuvoje klesti, todėl parodos dalyvių iš užsienio skaičius sparčiai auga, praneša parodos organizatoriai ir šiemet gerokai viršys vietinių platintojų stendų plotus.

Nacionaliniai Italijos, Gruzijos, Vengrijos, Rumunijos stendai, pavieniai gamintojai iš įvairių Prancūzijos, Italijos Ispanijos regionų, Čilės, Bulgarijos, Vokietijos  atvažiuoja ne tik ieškoti platintojų bet ir su savo produkcija supažindinti vyno mėgėjus, edukuoti, plėsti gurmanišką akiratį. „Vyno parodos pasaulyje stipriai specializuotos: vienos – skirtos tik profesionalas, kitos – kviečia kiekvieną besidomintį vynu ateiti ir išsirinkti savo mėgstamiausią gėrimą,“ – sako parodos kuratorė Agnė Dirgėlienė, – „lietuviškos „Vyno dienos“ – savotiškas hibridas, nes turime specialų laiką bei degustacijų zonas tik profesionalas, ir degustacijų, paskaitų sales pradedantiems mėgėjams“. Kiekvienas parodos lankytojas gaus taurę, parodos dalyvių ir vyno katalogą ir galės keliauti per sales pažindamas, atsirinkdamas, bendraudamas su užsienio vyndariais ir lietuviais profesionalais.

„Norime, kad vyno pasiūlos įvairovė negąsdintų, o žavėtų“, – sako vienas parodos iniciatorių Arūnas Starkus. – „ Taip bus, kai kiekviename butelyje matysime ne prekę, o asmenybę,  pajusime skonio niuansus, nulemtus gamtos, vynuogių veislių, gamybos tradicijų ir žmonių, sukūrusių vyną. Paroda yra vieta, kurioje galima pabendrauti su vyndariais be tarpininkų, pasiklausyti jų pasakojimų, pajusti pasaulio vynuogynų margumyną“.

Seminarų salėje ir pranešimų zonoje vyks edukaciniai renginiai, skirti ekologiniam, biodinaminiam vynui, vyno ir muzikos dermei, lietuviškam sūriui, Gruzijos, Čilės vyno tradicijoms, vyno sąsajoms su nusikaltimais. Tik profesionalams skirtoje degustacijų  zonoje nustatytu laiku bus galima ragauti ir lyginti skirtingus šampanus, „Pinot Noir“, „Syrah“, „Primitivo/Zinfandel“, rožinius vynus.

Šiemet parodoje savo vyną pristatys būrys lietuviško vyno ir midaus gamintojų, japonai pasakos apie sakę, bus galima paragauti nedidelių daryklų alaus, dirbs pažangiausi vyno platintojai ir jų ekspertai iš Lietuvos, gurmaniškų produktų tiekėjai.

Bilietus platina tiketa.lt. Parodos programa: www.vynodienos.lt

Parašykite komentarą