Diskusija „Migracija ir integracija Šiaurės šalyse ir Lietuvoje“

Renginio tipas: Vieša diskusija
Renginio data: 2016-06-09, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 17:00
Renginio vieta: VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas (TSPMI), 402 auditorija, Vokiečių g. 10, Vilnius

Šiaurės ministrų tarybos biuras ir VU TSPMI kviečia dalyvauti diskusijoje „Migracija ir integracija Šiaurės šalyse ir Lietuvoje“. Renginio tikslas yra atvira diskusija apie iššūkius, su kuriais Šiaurės šalims tenka susidurti po 2015 metų rudens migrantų ir prieglobsčio prašytojų antplūdžio. Ar tikrai migrantų integraciją Šiaurės šalyse galime vadinti nesėkme? Kokią reikšmę tai turi  šalių vidaus politikai ir kaip turėtume reaguoti į idėjinį skilimą visuomenėse? Galiausiai, ką panašūs procesai reikš tokiai šaliai kaip Lietuva ir kaip galėtume pasirengti migrantų integracijai ateityje.

Diskusijos dalyviai – Danijos Švedijos, Suomijos ir Lietuvos patirtis pristatantys filosofai, politologai, žurnalistai:

Lasse Granestrand, Švedijos žurnalistas ir rašytojas, knygos „Švedijos laukiamajame“ autorius, daugelio straipsnių apie Švedijos imigracijos politiką autorius.

Emil Ejner Friis, filosofas ir istorikas, Danija.

Jessica Stolzmann, Suomijos nacionalinio transliuotojo YLE užsienio naujienų redaktorė.

Kęstutis Girnius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, politologas, žurnalistas, filosofas, publicistas, istorikas.

Diskusijos moderatorius: Påhl Ruin, Švedija.

Renginio laikas: 2016 m birželio 9 d.,  17:00 val.

Renginio vieta: VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, Vokiečių g. 10, 402 auditorija.

Renginys nemokamas, vyks anglų kalba be vertimo.

Ši diskusija yra Šiaurės ministrų tarybos biuro renginių ciklo „Klubas Norden“ dalis. Renginių metu kalbame apie reikšmingus ir įdomius šiauriečių socialinio, kultūrinio ir politinio gyvenimo fenomenus.  

Parašykite komentarą