ICMPD steigia Migracijos Viduržemio jūroje koordinavimo ir bendradarbiavimo centrą

Centro Maltoje atidarymas sustiprina organizacijos įsipareigojimą ir toliau atlikti vieną svarbiausių vaidmenų migracijos valdymo srityje

 

Valeta, 2016 m. gegužės 25 d. Praėjus šešiems mėnesiams po Valetos aukščiausiojo lygio susitikimo migracijos klausimais, nerimaujama, kad Viduržemio jūra gali vėl atsidurti neteisėtos migracijos srautų epicentre. Atsižvelgdami į tai, Maltos užsienio reikalų ministras George Vella ir Tarptautinio migracijos politikos vystymo centro (ICMPD) generalinis direktorius Michael Spindelegger Valetoje atidarė šios organizacijos Migracijos Viduržemio jūroje koordinavimo ir bendradarbiavimo centrą. Visa būsima ICMPD veikla Viduržemio jūros regione bus koordinuojama iš šio naujo centro. Savo veikloje šiame regione ICMPD daugiausia dėmesio skirs įvairiems dialogams ir techninei pagalbai migracijos klausimais, taip pat stengsis daryti teigiamą poveikį Viduržemio jūros regiono šalių tarpusavio santykiams.

Praėjus pusmečiui po Valetos aukščiausiojo lygio susitikimo migracijos klausimais, ICMPD savo naujajame centre Maltoje spręs labiausiai neatidėliotinas neteisėtos migracijos ir priverstinio perkėlimo problemas. Įgyvendinant Europos ir Viduržemio jūros regiono valstybių partnerystės migracijos programą, regiono lygmeniu siekiama sukurti sistemą, kurioje būtų rengiamos ir įgyvendinamos duomenimis grindžiamos migracijos ir tarptautinės apsaugos politikos priemonės. Siekiant šio tikslo, nacionaliniu lygmeniu bus pradėta kurti Libijai skirta teisėmis pagrįsta migracijos sistema, taip pat gerinti sienų valdymą Libane. ICMPD įgyvendinant projektą „Iš miesto į miestą“ (angl. City-to-City), ieškoma galimybių migracijai tarp aštuonių Europos, Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų miestų centrų ir bus kuriamos naujos migracijos tarp didžiųjų miestų idėjos ir remiamasi sėkmės pavyzdžiais.

„Šio Migracijos koordinavimo ir bendradarbiavimo centro atidarymas parodo mūsų susirūpinimą dėl migracijos problemų Viduržemio jūros regione. Svariai prisidėsime prie pastangų rasti sprendimus ir skatinti naujų migracijos srities politikos priemonių įgyvendinimą Europoje ir už jos ribų“, – pareiškė ICMPD generalinis direktorius Michael Spindelegger. „Didžiuojamės, kad ICMPD savo pirmuoju regioniniu biuru pasirinko Maltą ir esame tikri, kad mūsų bendros pastangos netrukus duos itin laukiamų rezultatų sprendžiant dabartinę migracijos ir pabėgėlių krizę”, – pažymėjo Maltos užsienio reikalų ministras George Vella.

Parašykite komentarą