Skaitymo gurmanai kviečiami pasitikti vasarą su knyga Klaipėdoje

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-06-01, trečiadienis
Renginio pradžia: 19:00
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Birželio 1 d. (trečiadienį) nuo 9 val. Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos viešosiose apskričių bibliotekose vyks renginys „Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio“, kurio metu bus skaitoma geriausia 2015 metų knyga jaunimui Rebekos Unos „Atjunk“. Kas 2,5 val. teletiltu skaitymai bus transliuojami vis iš kitos bibliotekos. Renginius tiesiogiai bus galima stebėti bibliotekose ir Bibliotekų metų YouTube paskyroje. Knygos „Atjunk“ skaitymų įrašas bus išsaugotas ir prieinamas visą renginių ciklo „Vasara su knyga“ laikotarpį ir panaudotas kuriant garsinę knygą, kuri bus įteikta Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitytojams.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje teatralizuotas ir interaktyvus „Vasara su knyga“ atidarymo renginys prasidės 19 val. Tik Klaipėdoje vyksiančiame renginyje dalyvaus per visą Lietuvą skaitomos knygos „Atjunk“ autorė Rebeka Una (Jurga Šalaševičiūtė). Taip pat dalyvaus Kauno dramos teatro aktorius Antanas Kurklietis, Klaipėdos Jaunimo centro teatro „Aušra” aktoriai (vadovaujami Gedimino Milinio), Kristijonas Lučinskas su muzikiniu projektu „Driezhas”. Vakarą ves aktorius, režisierius Sigutis Jačėnas.

Klaipėdoje vakaro dalyviai bus pakviesti į „Literatūrinį furšetą” su rašytoja Rebeka Una, kurio metu bus pristatytas rašytojos sudarytas literatūros meniu. Tai rekomendacijos, kokią literatūrą, kada ir prie kokio maisto turėtume skaityti. Sujungtos dvi skirtingos ir tarpusavyje atrodytų nederančios formos: maistas ir knygos.

Parašykite komentarą