Tarptautinis kardiologų kongresas „Širdies ir kraujagyslių ligų progreso stabdymas“ (Breaking the Cardiovascular Continuum)

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-05-26, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: LIETUVOS NACIONALINĖ FILHARMONIJA Aušros Vartų g. 5, Vilnius

Kas antras Lietuvos gyventojas miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų, o kas antras-trečias suaugęs žmogus turi padidėjusį arterinį kraujospūdį. Mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų užima pirmąją vietą tarp visų mirties priežasčių: ŠKL apima visą intervalą ligų, susijusių su kraujotakos sistemos ligomis, taip pat – išeminę širdies ligą, galvos smegenų kraujotakos ligas. 

„Tarptautinis kongresas atspindi svarbų tikslą – nutraukti arba stipriai sulėtinti ŠKL vystymąsi bet kurioje šio vyksmo stadijoje. Todėl bendravimas su kolegomis iš užsienio, dalijimasis gerąja patirtimi – labai svarbu“, – sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius, Lietuvos kardiologų draugijos prezidentas, Europos kardiologų draugijos, Europos hipertenzijos draugijos, Amerikos kardiologų kolegijos narys prof. Rimvydas Šlapikas.

„Mokslininkai bei gydytojai kasdien sužino gausybę naujų faktų, diagnostikos ir gydymo naujovių, tačiau naujosios diagnostikos ir gydymo priemonės ne iš karto tinkamos praktikai. Todėl būtina ramiai ir drąsiai priimti žinias, nebijoti keistis, diskutuoti. Lietuvos kardiologai viso pasaulio mastu – maža, tačiau aktyvi ir žingeidi bendruomenė. Moksliniai kongresai – puiki priemonė supažindinti gydytojus su naujovėmis, būdais, kaip jas įdiegti į klinikinę praktiką, sužinoti, kaip tai vyksta kitose šalyse“, – neabejojo prof. R. Šlapikas.

Kongrese pranešimą skaitys amerikietis farmakologas Louis J. Ignarro 1998 m. pelnęs Nobelio medicinos premiją. 

Kongreso pradžia: gegužės 26 d. 18 val. 

Parašykite komentarą