Antikorupcijos komisija aiškinsis dėl R.Šimašiaus ir jo aplinkos daryto spaudimo Energetikos ir technikos muziejaus direktorei

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstutis Nėnius artimiausiu metu kvies komisijos posėdį ir aiškinsis dėl sostinės mero Remigijaus Šimašiaus galimo spaudimo Energetikos ir technikos muziejaus direktorei Rasai Augutytei.

 Sprendimą surengti komisijos posėdį dėl mero veiksmų sąlygojo žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad Vilniaus meras galėjo daryti spaudimą muziejaus direktorei – esą R. Šimašius ir jo aplinka siekė, kad ji tik savo parašu perleistų dalį vertingos žemės viešbučio statyboms. Šalia muziejaus ketinama statyti prabangų viešbutį.

“Šiandien buvau susitikęs su muziejaus direktore ir ji man patvirtino, kad spaudoje atspindėti faktai atitinka jos pateiktą informaciją”, – sakė K. Nėnius.

Tai, kad jautė spaudimą elgtis pažeidžiant įstatymus ir pažeisti viešąjį interesą, pranešė pati Energetikos ir technikos muziejaus direktorė. R. Augutytė kreipėsi į muziejaus dalininkus pranešdama, jog meras ir jo aplinka darė jai spaudimą pasirašyti sandorį, ir tam sprendimui priimti jai buvo nurodyta net nekviesti muziejaus dalininkų, kurių susirinkime turi būti sprendžiami su muziejumi, jo ateitimi ir jo turtu susiję klausimai.

 “Komisija susirinks ir tirs, ar tikrai, kaip pasirodė informacija ir žiniasklaidoje, ir kaip patvirtino muziejaus direktorė, meras galėjo veikti neteisėtai ir bandydamas įbauginti darbuotojus, darė jiems spaudimą. Jeigu tai tiesa – tenka apgailestauti, kad taip galėjo elgtis Vilniaus meras, kuris turi būti pavyzdys vilniečiams ir visiems savivaldos darbuotojams”, – sakė Antikorupcijos komisijos pirmininkas K. Nėnius.

Parašykite komentarą