Seimo Pirmininkė L. Graužinienė: Ukraina turi kantriai ir susitelkusi eiti reformų keliu

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – D. G. Barysaitė):

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų narių asamblėjos sesijoje Kijeve dalyvaujanti Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininku Andrijumi Parubijumi ir Lenkijos Respublikos Senato Pirmininku Stanislavu Karčevskiu (Stanisław Karczewski)

Šiandien Kijeve prasidėjusioje Lietuvos Respublikos Seimo, Lenkijos Respublikos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių Asamblėjos sesijoje Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pažymėjo, kad Lietuva naudojasi visomis galimybėmis skatinti Ukrainos eurointegracinius procesus tarptautinėje arenoje, tačiau iškėlė ir pačios Ukrainos iniciatyvos svarbą.

„Seimo delegacijos įvairiuose tarptautiniuose formatuose visada yra pasiryžusios veikti kartu ir ginti bendrus su Ukraina interesus. Džiaugiuosi Ukrainos Aukščiausiosios Rados delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje ir kolegų iš Lietuvos sėkmingu bendradarbiavimu, tačiau pagalba Ukrainai ir jos palaikymas daugeliu atvejų priklauso nuo pačios Ukrainos delegacijos aktyvumo šioje tarptautinėje organizacijoje“, – pažymėjo Lietuvos parlamento vadovė.

Taip pat ji pažymėjo Ukrainos pažangą diegiant būtinas reformas ir išreiškė viltį, kad Ukraina taip pat paspartins teismų reformą ir skirs tinkamą dėmesį kovai su korupcija.

„Ukraina turi susitelkusi eiti pasirinktu europietiškomis vertybėmis grįstu reformų keliu“, – pabrėžė Lietuvos parlamento vadovė.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasisakė už greitesnį bevizio režimo įvedimą Ukrainai.

Dvi dienas vyksiančioje trišalės Asamblėjos sesijoje taip pat bus aptarti euroatlantinio bendradarbiavimo klausimai, artėjantis NATO viršūnių susitikimas Varšuvoje, laisvos prekybos zonos tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos įgyvendinimo perspektyvos.

 

 

 

 

Parašykite komentarą