Bendrovė „Airbus“ skelbia penktąjį pasaulinį studentų konkursą „Fly Your Ideas“

Bendrovė „Airbus“ jau penktą kartą kviečia viso pasaulio studentus kurti naujoves ateities aviacijai ir dalyvauti naujausiame „Fly Your Ideas“ konkurse.

„Airbus“ organizuojamas konkursas „Fly Your Ideas“ – unikalus pasaulinis studentams skirtas konkursas, kuriuo siekiama užmegzti stiprius ir ilgalaikius „Airbus“ ir būsimosios novatorių kartos ryšius. Kas dvejus metus rengiamas konkursas siūlo unikalią galimybę viso pasaulio studentams kurti naujoves, kartu su „Airbus“ spręsti realias problemas, su kuriomis susiduria aviacijos pramonė, ir lavinti įgūdžius, svarbius būsimai karjerai. Tai ir mokymasis dirbti komandoje, projektų valdymas, ir komunikacijos įgūdžiai. 

Šių metų naujiena – studentų prašoma pateikti tikrų pramonėje kylančių problemų sprendimus, kurie būtų arba naujovės dabarčiai, arba naujovės ateičiai. Vienas pasiūlytas idėjas būtų galima taikyti jau šiandien, o kitas – palikti kūrybiniams svarstymams ateityje. Svarbiausios studentams pateikiamos problemos yra šios: 

Verslo modeliai. Kam dar, be pervežimų, galima panaudoti orlaivį?

Skrydžių valdymas. Kaip galima panaudoti didžiuosius duomenis, siekiant pagerinti skrydžių valdymo efektyvumą?

Keleivių patirtis. Kaip nauji procesai ar schemos galėtų palengvinti keleivių įlaipinimą ir išlaipinimą, kartu padidinant bagažo gabenimo pajėgumą?

Dizaino inžinerija. Kaip dirbtinis intelektas gali padėti kuriant orlaivių dizainą ir/arba juos gaminant?

Gamyba. Kaip galima optimizuoti gamybą, kad sumažėtų atliekų ir būtų užtikrintas išteklių tvarumas?

 „Rengdama konkursą „Fly Your Ideas 2017“, bendrovė „Airbus“ siūlo savo inovacijų ekspertams burtis į komandą su universitetais ir išradingiausiais jų studentais, – sako „Airbus“ vykdantysis viceprezidentas inžinerijos klausimams Charles Champion. – Mes vertiname ir skatiname tokį abipusiai naudingą bendradarbiavimą, kuris padeda studentams pritaikyti savo kūrybiškumą itin turtingoje mokymosi aplinkoje ir pasirengti darbui labai konkurencingoje rinkoje. Bendrovei „Airbus“ – tai galimybė pasisemti naujų idėjų, kurias generuoja jauni žmonės, turintys lakią vaizduotę ir nesuvaržytą protą.“

 Registruotis į konkursą „Fly Your Ideas 2017“ galima jau šiandien interneto svetainėje www.airbus-fyi.com. Studentai turi registruotis kaip 3-5 narių komanda, į kuria suburti raginama įvairių tautybių, patirties bei specialybių narius – nuo inžinerijos iki rinkodaros ir nuo mokslo iki dizaino. Komandos turi turėti akademinį vadovą iš kurios nors vienos studentų mokymo institucijos. Projektus vertina „Airbus“ specialistai, o visos komandos gauna atsakymą 1 etape. 50 komandų, atrinktų į 2 etapą, „Airbus“ patarėjai suteiks reikiamą pagalbą, padėsiančią idėją paversti realiu projektu. Penkios komandos bus atrinktos į 3 etapą, kuriame studentų bus prašoma išbandyti, sukurti prototipą arba vizualizuoti savo kūrinį. Galiausiai, per finalinį renginį 2017 metų gegužę, komandos pristatys savo projektus ekspertų komisijai. Konkurso nugalėtojų komanda gaus 30 000 eurų prizą, o antrosios vietos laimėtojai – 15 000 eurų prizą.

Parašykite komentarą