Vilniuje visų ES valstybinių atstovai sprendė pastatų energinio efektyvumo problemas

Vilniuje susirinkę 28 Europos Sąjungos valstybių narių bei Norvegijos pastatų energinio naudingumo ekspertai ir mokslininkai praėjusią savaitę aptarė pastatų energinio efektyvinimo perspektyvas, problematiką ir aktualijas.

Įgyvendindama Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl pastatų energinio naudingumo, Europos Komisija dar 2005 metais inicijavo ir pradėjo vykdyti projektą „EPBD Concerted Action I“ („EPBD Suvienyti veiksmai I“). Projekto konferencijos organizuojamos kasmet vis kituose Europos Sąjungos miestuose ir trunka 2 dienas. Šiemet Vilniuje surengtoje „EPBD Suvienyti veiksmai I“  konferencijoje buvo beveik 130 dalyvių.

Daugiausiai dėmesio renginio metu skirta energijos nevartojantiems pastatams ir tokių pastatų plėtrai. Informatyvias studijas šia tema pristatė Danijos, Norvegijos, Bulgarijos ir Lenkijos atstovai. Konferencijoje taip pat pristatytos kvartalinės energijos taupymo priemonės, pastatų modernizavimo (atnaujinimo) strategijos ir pasiekimai.

Šiuo projektu Europos Komisija siekia skatinti ES valstybes nares keistis turima patirtimi ir įgūdžiais, įgyti naujos patirties, įgyvendinant direktyvą dėl pastatų energinio naudingumo, rasti pačias efektyviausias įstatymų leidybos traktuotes bei formuoti labai svarbią efektyvaus energijos vartojimo politiką visos Europos mastu.

Parašykite komentarą