Ministras Pirmininkas A. Butkevičius: ryžtingi Vyriausybės sprendimai jau dabar leidžia surinkti daugiau pajamų į biudžetą

Preliminariais duomenimis, Vyriausybė ir toliau sėkmingai surenka daugiau pajamų į biudžetą nei prognozuota. Lyginant su praėjusių metų penkiais pirmaisiais mėnesiais – pajamos išaugo net 8,5 proc.

Skaičiuojant preliminariai, per sausio – gegužės mėnesius į valstybės biudžetą surinkta apie 2 424 mln. eurų, t.y. 38,5 mln. eurų (1,6 proc.) daugiau negu prognozuota ir 190,2 mln. eurų (8,5 proc.) daugiau lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

„Gerėjantį pajamų surinkimą lemia keletas faktorių. Vienas iš jų – ūkio augimas, kurį veikia gerėjantis vidaus vartojimas, eksportas ir rekordiškai augančios investicijos, ypač regionuose. Auga darbo  užmokestis, didėja pramonės gamybos mastai. Preliminariai iš mokesčių per pirmus penkis šių metų mėnesius gavome apie 2 204 mln. eurų, tai reiškia, kad prognozes viršijome 22,6 mln. eurų (arba 1 proc.). Didžiausią teigiamą poveikį geriau surenkamam biudžetui turi veiksmingos mūsų Vyriausybės ir institucijų kovos su šešėliu priemonės bei laipsniškai diegiama išmanioji mokesčių administravimo sistema, kurios viena iš dalių – griežtesnė išrašomų ir gaunamų PVM sąskaitų faktūrų kontrolė. Šiemet išmaniosios mokesčių administravimo priemonės bus diegiamos toliau, todėl tikimės dar geresnio valstybės biudžeto pajamų augimo, o tai atvertų didesnes galimybes, kalbant apie asignavimus įvairioms sritims ir didesnius atlyginimus žmonėms“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Parašykite komentarą