Premjeras: programos „Kurk Lietuvai“ pagalba kuriamas aktyvaus ir pilietiško jaunimo tinklas

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ projektų buvusiais dalyviais ir šių metų stažuotojais. Susitikimo metu dalintasi patirtimi programoje ir ateities planais, diskutuota apie programos naudą, mokslo, žinių ir asmeninės atsakomybės svarbą, taip pat šalies aktualijas.

„JPP „Kurk Lietuvai“ programa neabejotinai naudinga jauniesiems profesionalams – tikslingai pritaikydami įgytas žinias ir patirtį jie dalyvauja įgyvendinant svarbius ir realius projektus Lietuvos viešajame sektoriuje, o vėliau sėkmingai integruojasi Lietuvos darbo rinkoje“, – sako Vyriausybės vadovas.

Kita vertus, pasak premjero, programa taip pat ne mažiau svarbi pačiai šaliai ir jos institucijoms. „Programos dalyvių žinios, profesinės įžvalgos bei patirtis suteikia viešojo sektoriaus institucijoms galimybę perimti užsienio gerąją praktiką, inovatyvius veiklos modelius, darbo kultūrą. Skatinama protų apykaita bei domėjimasis valstybės tarnyba, galimybėmis kurti šalies gerovę. Taip pat ypatingai svarbu, kad formuojama pavyzdinė pasaulio lietuvių bendruomenės ir Lietuvos viešojo sektoriaus partnerystės praktika“, – teigia premjeras A. Butkevičius.

2015 metų dalyviai apskaičiavo, kad vien 2014–2015 m. įgyvendintų projektų ekonominė nauda yra didesnė nei 10 mln. eurų.

JPP „Kurk Lietuvai“ yra pirmoji ir kol kas vienintelė profesinio tobulinimo ir gerosios užsienio praktikos pritaikymo programa Lietuvoje, kuri suteikia galimybę jauniems profesionalams savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie modernios Lietuvos ateities kūrimo.
 
2012 m. prasidėjusi JPP „Kurk Lietuvai“ kasmet kviečia jaunus profesionalus dalyvauti programoje. 12 programos mėnesių „Kurk Lietuvai“ dalyviai konsultuoja viešojo sektoriaus institucijas Lietuvos įvaizdžio gerinimo, konkurencingumo didinimo, verslumo skatinimo, tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo, švietimo ir kitais klausimais. Šiemet dalyvių atranka vyksta iki birželio 16 dienos. Daugiau informacijos: http://kurklt.lt/atranka/.

Parašykite komentarą