Pasirašyta LEU ir VDU jungtinės veiklos sutartis: vykdys studijas partnerių universitetuose

Pasirašyta Lietuvos edukologijos (LEU) ir Vytauto Didžiojo (VDU) universitetų jungtinės veiklos sutartis. Šia sutartimi universitetai, pasinaudodami partnerių infrastruktūros ištekliais, žiniomis, patirtimi, įgūdžiais, dalykine reputacija ir ryšiais, susitaria vykdyti studijų programas partnerių universitetuose.

Nuo rugsėjo 1 d. LEU siūlo ekonomikos ir verslo pagrindus, ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą studijuoti Kaune, o VDU – ekonomiką, Europos ekonomiką ir finansus, karjeros valdymą Vilniuje.

Šios programos bus vykdomos siekiant optimizuoti studijų programų skaičių, efektyviau naudoti infrastruktūros išteklius, koncentruoti aukščiausio lygio pedagoginį personalą. Studentai, studijuosiantys kitame mieste, dalį kursų klausys kartu su universiteto partnerio studentais, o įgyti kreditai bus įskaitomi universitete, vykdančiame programą.

LEU studijų prorektorė prof. dr. Vilija Salienė tvirtina, kad studijos dviejuose miestuose bus lygiavertės. Universiteto partnerio dėstytojai praplės ir praturtins studijų programos personalą. Studentai lygiomis teisėmis galės pretenduoti į „Erasmus+“ studijas, praktikas, kitas mainų programas tame universitete, su kuriuo bus pasirašę studijų sutartį. Planuojami studentų ir dėstytojų mainai tarp universitetų klasterio partnerių.

Parašykite komentarą