Prezidentas Rolandas Paksas pasigedo konkrečių sprendimų dėl rūšiavimo gamyklos Dumpiuose

Partijos Tvarka ir teisingumas vadovas Prezidentas Rolandas Paksas laukia konkrečių sprendimų iš Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko ir dar šią savaitę prašo pateikti išsamią informaciją bei konkretų planą, kaip turėtų būti sprendžiama šiukšlių rūšiavimo Dumpiuose problema.

Nauja gamykla pastatyta už valstybės lėšas ir Europos Sąjungos paramą, kuri siekia 80 procentų  šio objekto vertės, tačiau iki šiol deramai nefunkcionuoja.

„Skandalinga situacija, susidariusi šiukšlių rūšiavimo gamykloje turi būti nedelsiant sprendžiama. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras iki šiol nesugebėjo užtikrinti, jog Dumpių rūšiavimo gamykla veiktų ir užtikrintų atliekų rūšiavimą. Toks valdininkiškas trypčiojimas daro žalą ne tik valstybės prestižui, bet ir kompromituoja atsakingų institucijų vadybą, neša finansinius nuostolius. Norėčiau asmeniškai išklausyti informaciją apie atsakingų žinybų ketinimus spręsti ne tik darbuotojų, kurie net tris mėnesius negauna darbo užmokesčio, bet ir matyti konkretų planą, kaip ruošiamasi pertvarkyti įmonės valdymą, kad gamykla galėtų veikti pilnu pajėgumu,- sakė „tvarkiečių“ lyderis Prezidentas Rolandas Paksas.

Pasak Rolando Pakso, reikėtų skubiai atlikti įmonės finansinės veiklos patikrinimą ir nustatyti, kaip galėjo vos keletą mėnesių veikusi gamykla įsiskolinti dešimtis tūkstančių eurų bei pareikalauti asmeninės atsakomybės iš valstybės tarnautojų, toleravusių galimai nusikalstamą aplaidumą.     

Parašykite komentarą