„Eurovaistinė” pataria, kaip rūpintis oda nudegus saulėje

Ilgasis Joninių savaitgalis nustebino neįprastais orais – vietoj tradicinio lietaus lietuvius pasitiko kaitri saulė ir svilinantis karštis. Netikėtas saulės aktyvumas daugeliui nepraėjo be pasekmių – palyginus su praėjusiu savaitgaliu, kremų nuo nudegimo saulėje pardavimai išaugo net 93 proc., praneša vaistinių tinklas „Eurovaistinė“.

Vaistininkė Eglė Sakalauskaitė sako, kad taip nutiko dėl itin aktyvios saulės.

„Žinodami lietuvių įpročius, klientų antplūdžiui buvome pasiruošę iš anksto. Savaitgaliui artėjant į pabaigą, o žmonėms nuo vandens telkinių sugrįžtant į namus, kai kurių priemonių po saulės liko vos viena kita. Reikia pabrėžti, kad iš anksto besirūpinančių savo oda  taip pat padaugėjo – apsauginių kremų pardavimai ilgąjį savaitgalį išaugo apie 80 proc.“, – sako „Eurovaistinės“ atstovė.

Jei nemalonių kaitinimosi saulėje pasekmių išvengti nepavyko, sveikatos priežiūros specialistai pataria, kad pirmąja pagalbos priemone turėtų tapti kremai ar kitos atitinkamos priemonės po nudegimo. 

„Saulėje nudegusiems klientams patariu „maudytis kremuose“ – pažeistą odą reikia kuo daugiau drėkinti, kad būtų paskatintas ląstelių augimas ir regeneracija. Patyrus nudegimą, taip pat reikėtų imtis papildomų atsargumo priemonių – neiti į pirtį ar karštą dušą ir kitaip vengti karšto vandens, nes šis dar labiau sausina odą. Grįžti prie įprasto ritmo rekomenduojama tik praėjus odos paraudimui“, – sako vaistininkė E. Sakalauskaitė.

Parašykite komentarą