LEU Lituanistikos fakulteto jubiliejinė paroda

2015 m. Lietuvos edukologijos universitetui (LEU) švenčiant 80-metį, Lituanistikos fakultetas minėjo 70-ąjį jubiliejų. 2016 m. sukanka 25 metai, kai buvęs Lietuvių kalbos ir literatūros fakultetas pervadintas Lituanistikos fakultetu. Tai vienintelis šalies fakultetas, kurio pavadinime akcentuojama lituanistika – strateginis valstybės prioritetas.

Fakultetas iki šiol telkia pasaulio lituanistus: 1995 m. suburta Pasaulio lituanistų bendrija, 2004 m. – Lietuvos lyginamosios literatūros asociacija, 2013 m. – Baltistikos centrų asociacija.

Profesorius Albertas Zalatorius buvo atnaujinto, modernaus fakulteto architektas, inicijavo ne tik pavadinimo, bet ir studijų programos pokyčius, įtvirtino savąjį idealą: laisvas žmogus laisvoje tautoje! Taigi atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės 25-metis buvo ir tebėra svarbus ir Lituanistikos fakulteto istorijai.

Šia proga Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parengė virtualią parodą. Joje apžvelgiama Lituanistikos fakulteto istorija, struktūra, buvusių ir esamų dėstytojų mokslinė veikla, studentų organizacijos ir jų renginiai. Visa tai papildo plati ikonografinė ir rankraštinė medžiaga, vaizdo įrašai. Parodoje gausu leidinių ir straipsnių, atrinktų iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos fondų. Atsiminimais ir įžvalgomis pasidalijo šio fakulteto akademinė bendruomenė, absolventai, visuomenės veikėjai.

Lituanistikos fakultetas nuoširdžiai dėkoja parodos rengėjui – Nacionalinės bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento kultūrinės veiklos vadybininkui-vyriausiajam bibliotekininkui Dariui Gudeliui.

Oficialus parodos pristatymas ir atidarymas vyks rugsėjo 2 d.

Lituanistikos fakulteto 70-mečiui skirtą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos parodą galima pamatyti adresu http://www.lnb.lt/naujienos/1222-virtuali-paroda-lietuvos-edukologijos-universiteto-lituanistikos-fakultetui-70.

Parašykite komentarą