AB „Prienų šilumos tinklai“ investuoja į efektyvesnę šilumos gamybos ir tiekimo veiklą

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) suderino AB „Prienų šilumos tinklai“ atliktą Prienų m. katilinės modernizavimą, kurio bendra vertė siekia 1,634 mln. Eur. 45 proc. investicijai reikalingos sumos buvo finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos lėšomis.

Šiluma ir karštu vandeniu Prienų miesto gyventojus aprūpinanti bendrovė praėjusiais metais modernizavo eksploatuojamą katilinę – pastatyti du (2,5 MW ir 5 MW šiluminės galios) biokuro katilai. Iki šios investicijos bendrovė iš gamtinių dujų gamino 91 proc. šilumos. Atlikus investiciją, planuojama, kad iš biokuro bus pagaminama apie 87 proc. šilumos, o likusi dalis – iš gamtinių dujų. Dėl investicijos šilumos kaina vartotojams vidutiniškai mažėja 2,692 ct/kWh.

2017–2019 metais bendrovė planuoja šilumos tiekimo tinklų modernizavimą ir plėtrą, tam numatoma skirti 1,112 mln. Eur (43 proc. – Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos lėšos). AB „Prienų šilumos tinklai“ susidėvėjusias nepraeinamuose kanaluose paklotas šilumos perdavimo trasas pakeis naujomis, paklotomis bekanaliu būdu. Iš viso planuojama pakeisti 2,79 km trasų, preliminariais skaičiavimais, dėl to patiriami šilumos nuostoliai per metus sumažės 603 MWh.

Parašykite komentarą