Lietuva ir Italija ketina bendradarbiauti jaunimo reikalų ir neįgaliųjų integracijos srityse

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė priėmė į Lietuvą su darbo vizitu atvykusį Italijos Respublikos Senato narį p. Domenico Scilipoti Isgro ir jo vadovaujamą delegaciją. Buvo aptartos galimybės bendradarbiauti jaunimo reikalų ir neįgaliųjų integracijos srityse.

 

Per susitikimą svarstytos galimybės dar šiais metais pradėti įgyvendinti bendrus projektus jaunimo reikalų srityje – pirmiausia apsikeičiant jaunimo delegacijomis. Susitikime taip pat kalbėta apie keitimąsi gerąja patirtimi ir informacija neįgaliųjų integracijos į darbo rinką bei socialinių įmonių veiklos srityse.

„Tarptautinis bendradarbiavimas atveria naujų galimybių, ypač kai pasaulyje vyksta globalizacijos procesai, jaunimas keliauja dirbti į kitas šalis. Bendradarbiavimas neįgaliųjų integracijos srityje su Italija mums taip pat būtų labai svarbus, nes norime surinkti pačius geriausius šios srities europinės patirties pavyzdžius“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ministrė išreiškė viltį, kad susitikime aptartos galimybės taps tęstinio Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimo socialinės apsaugos srityje pradžia.

Ryšių su visuomene skyrius, tel.: 266 81 91, 8 706 68 226.

Parašykite komentarą