Seimo Pirmininkė susitiko su Lietuvos garbės konsulais ir lietuvių bendruomenių JAV vadovais

Su darbo vizitu Jungtinėse Amerikos Valstijose besilankanti Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė susitiko į 15-ąją Lietuvių tautinių šokių šventę atvykusiais Lietuvos garbės konsulais, vėliau – su Lietuvių bendruomenės JAV vadovybe. Susitikimuose daug dėmesio skirta išeivijos lietuvių svarbai, kuriant stiprią, pažangią, klestinčią Lietuvą.

Pokalbio su Lietuvos garbės konsulais metu parlamento vadovė padėkojo už jų aktyvų darbą ir Lietuvos interesų gynimą. „Jūs esate neatsiejama Lietuvos diplomatinio korpuso dalis, prisidedanti prie Lietuvos vardo garsinimo“, – pabrėžė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji paragino garbės konsulus Jungtinėse Amerikos Valstijose dar aktyviau prisidėti prie investicijų, inovacijų, technologijų, specialistų pritraukimo į Lietuvą, dėti pastangas kuriant ir stiprinant Lietuvą.

Pokalbio metu garbės konsulai domėjosi Lietuvos aktualijomis, kaip naujojo Darbo kodekso pakeitimai prisidės prie investicinės aplinkos gerinimo. Taip pat išreikštas rimtas susirūpinimas dėl šalia Lietuvos sienos Astrave statomos Baltarusijos AE. Diskutuota apie Europos saugumo politiką, artėjantį NATO viršūnių susitikimą Varšuvoje. Be to, aptartas pasirengimas Lietuvos nepriklausomybės atgavimo šimtmečio minėjimui.

Po to vykusiame susitikime su lietuvių bendruomenių Jungtinėse Amerikos Valstijose vadovybės atstovais Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė jiems išreiškė padėką už lietuvybės puoselėjimą. „Išeivijos vaidmuo visada yra ir buvo svarbus: ne tik atkuriant Lietuvos nepriklausomybę, bet ir dabar – kuriant modernią Lietuvą, pritraukiant investicijas ir inovacijas“, – įsitikinusi parlamento vadovė.

Lietuvių bendruomenių vadovai padėkojo Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei už nuoširdų dėmesį ir paramą. Pasak jų, kartu švenčiamos svarbiausios išeivijos lietuviams šventės rodo, kad svarus išeivijos indėlis Lietuvoje yra matomas ir deramai įvertintas. Tai taip pat svarbu tautiškumui išsaugoti ir ryšiui su Lietuva stiprinti.

Pokalbio metu taip pat skirta dėmesio Lietuvos pilietybės klausimams, pasirengimui Lietuvos šimtmečio minėjimui, Lietuvos vidaus ir užsienio politikos aktualijoms.

Parašykite komentarą