Konkursui Premijai už geriausią baigiamąjį mokslo darbą Lietuvos tautinių mažumų tematika gauti pateikta 20 darbų

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės,  siekdamas  paskatinti aukštųjų universitetinių mokyklų studentus domėtis Lietuvos tautinėmis mažumomis ir įvairių studijų krypčių mokslo darbams rinktis su tautinėmis mažumomis susijusias temas, gegužės pabaigoje paskelbė konkursą Premijai už geriausią baigiamąjį mokslo darbą Lietuvos tautinių mažumų tematika gauti.

Konkurse buvo kviečiami dalyvauti Lietuvos ir užsienio aukštųjų universitetinių mokyklų absolventai, einamaisiais akademiniais metais apgynę Lietuvos tautinių mažumų studijų srities baigiamąjį mokslo darbą arba kitos tematikos baigiamąjį mokslo darbą, kuriame Lietuvos tautinių mažumų aspektai buvo plačiai nagrinėti ir integruoti.  

Konkursui pateikta 20 darbų. Tautinių mažumų departamento iniciatyva įsteigta Akademinė taryba, kolegiali patariamoji institucija prie Tautinių mažumų departamento, sudaryta iš Lietuvos aukštųjų universitetinių mokyklų deleguotų atstovų, mokslininkų, tyrėjų, ekspertų, dirbančių ar atliekančių tyrimus tautinių mažumų srityje, kitų sričių specialistų, iki rudens skaitys konkursui pateiktus darbus ir rugsėjį susirinks tam, kad išrinktų laimėtojus.

Numatoma skirti tris Premijas: Premiją už apgintą baigiamąjį bakalauro studijos darbą (1 nominacijos grupė), Premiją už apgintą baigiamąjį magistro studijų darbą (2 nominacijos grupė) ir Premiją už apgintą doktorantūros studijų disertacinį darbą (3 nominacijos grupė).

Parašykite komentarą