Moldovos ugniagesiams bus perduota 10 gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilių „Ford“

Liepos 16-19 d. Lietuvoje lankysis Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos prie Moldovos Respublikos vidaus reikalų ministerijos delegacija, vadovaujama šios tarnybos respublikinio centro viršininko Aureliu Klimaševskij. Kartu atvyks ir 11 Moldovos pareigūnų, kurie liepos 17-18 d. Ugniagesių gelbėtojų mokykloje mokysis dirbti su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliais „Ford“.

Liepos 19 d., 9.00 val., Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje (P. Vileišio g. 20A) 10 šių automobilių iškilmingos ceremonijos metu bus perduota Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybai. Į iškilmingą automobilių perdavimo ceremoniją pakviestas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, Moldovos ambasadorius Lietuvoje Valeriu Frija ir kiti garbingi svečiai.

Šių metų birželio 15–16 dienomis Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos delegacija, vadovaujama šios tarnybos vadovo Michail Charabažiu, lankėsi Lietuvoje ir su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriumi vidaus tarnybos generolu Remigijumi Baniuliu aptarė Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Moldovos Respublikos Vyriausybės susitarimo „Dėl bendradarbiavimo ir abipusės pagalbos ekstremaliųjų situacijų prevencijos ir likvidavimo  srityje“ detales. Šį susitarimą planuojama pasirašyti šių metų liepos 28-29 d. Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro vizito Moldovoje metu.

Birželio pabaigoje gavus Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos motyvuotą prašymą dėl techninės paramos suteikimo buvo nuspręsta perduoti Moldovai neatlygintinai 10 gaisrinių automobilių kartu su gelbėjimo įranga.

Šiemet Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos kartu su Ugniagesių gelbėtojų mokykla įgyvendina projektą „Moldovos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos gelbėjimo pajėgumų stiprinimas“ (projekto Nr. K2016-VB-MD-050), finansuojamą Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos  Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis.

Parašykite komentarą