ASEM forumas: A. Butkevičius – esame patikimi partneriai kovoje su naujomis grėsmėmis pasauliui

Ulan Batore viešintis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius šeštadienį dalyvavo čia  vykstančioje Europos ir Azijos viršūnių ASEM susitikimo baigiamojoje sesijoje. Neformalioje diskusijoje buvo aptartos forumo dienomis kilusios naujos grėsmės saugumui, kovos su terorizmu, regionų stabilumo, branduolinio saugumo, migracijos bei kitos problemos.

ASEM forumo dalyviai priėmė baigiamąją deklaraciją, kurioje besąlygiškai smerkiamos bet kokios terorizmo apraiškos ir konstatuojama, kad nėra jokių išlygų jam pateisinti. Patvirtintas įsipareigojimas vienyti jėgas kovai su terorizmo ideologija.

„Lietuva yra patikima tarptautinės bendruomenės partnerė kovoje su naujomis grėsmėmis. Esame kartu su Turkijos, Sirijos, Irako, Afganistano, Bangladešo, Prancūzijos žmonėmis, mūsų Europos partnerėmis ir visais tais, kurie neseniai išgyveno žiaurius smurto išpuolius“, – sako Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.   

ASEM viršūnių susitikimo dalyviai tylos minute pagerbė teroristinio išpuolio Nicoje aukų atminimą.

Baigiamajame dokumente taip pat aptartos ASEM veiklos aktualijos ir numatytos gairės ateičiai. ES Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pakvietė kitą ASEM forumą surengti Briuselyje.

Parašykite komentarą