Aplinkos ministerija telkia institucijas kartu ginti daugiabučių gyventojų interesus

Aplinkos ministerijoje visų Lietuvos savivaldybių atstovai turėjo galimybę išgirsti atsakymus į aktualiausius klausimus dėl gyvenamųjų namų valdymo ir priežiūros. Pasitarimą organizavo Aplinkos ministerija kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija bei Lietuvos Respublikiniais būsto valdymo ir priežiūros rūmais. Vakar vykusiame pasitarime aptartos bendrojo naudojimo objektų valdytojų veiklos priežiūros problemos ir numatomi teisės aktų pakeitimai.

„Aplinkos ministerija gauna daugybę skundų dėl daugiabučių namų administratorių veiklos arba neveikimo, ypač – kai renovuojamo daugiabučio administratoriai neapgina gyventojų teisių. Kreipiuosi į savivaldybes, prašydama: būkite griežti ir netoleruokite blogos administratorių veiklos. Taip pat informuokite Aplinkos ministeriją, jeigu matote teisės aktų netobulumus ar trūkumus. Kuo geresnė bus tarpusavio komunikacija, tuo greičiau galėsime spręsti susidariusias problemas“, – renginio pradžioje sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Aplinkos ministerijos atstovai pasitarime įvardijo bendrojo naudojimo objektų valdytojų veiklos priežiūros problemas ir pristatė, kokius teisės aktus numatoma keisti, kad pastarosios problemos išnyktų. Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Būsto administravimo skyriaus vadovė pasakojo, kokia Vilniaus miesto savivaldybės praktika vykdant bendrojo naudojimo objektų valdytojų veiklos priežiūrą.

Būsto rūmų patirtimi įgyvendinant Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatas dalijosi Lietuvos Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų prezidentas Juozas Antanaitis. Jis susirinkusius savivaldybių atstovus ragino glaudžiau bendradarbiauti tarpusavyje ir su kitomis valstybinėmis institucijomis, nes tik tokiu būdu bus galima apginti būsto savininkų ir gyventojų teisėtus interesus ir pažeistas teises.

Parašykite komentarą