Verslo klasterių plėtrai prašoma 7,5 mln. eurų

Pagal Ūkio ministerijos administruojamą 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Verslo klasteris LT“ sulaukta 25 paraiškų, planuojamiems eksporto rinkų paieškos projektams įgyvendinti prašoma 7,5 mln. eurų. Paraiškas galėjo teikti mažosios ir vidutinės įmonės (MVĮ) – klasterių koordinatorės, taip pat verslo asociacijos, prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Pasak ūkio ministro Evaldo Gusto, į finansavimą pretenduoja verslo klasteriai, planuojantys vykdyti veiklas tokiose srityse kaip medicininis ir atvykstamasis turizmas, sveikatingumo industrija, saulės energetika, plastiko, maisto papildų gamyba ir kitose. Didžiausios galimos gauti finansavimo lėšų sumos – 320 tūkst. eurų – prašo 6 pareiškėjai. 

Klasterių veiklų eksporto skatinimo projektus kartu įgyvendins Alytaus, Anykščių r., Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Molėtų, Panevėžio, Plungės, Rokiškio, Šiaulių, Širvintų, Vilniaus ir kitų savivaldybių klasterių koordinatoriai ir įmonės.

Pagal priemonę „Verslo klasteris LT“ bus finansuojamos tokios įmonių grupių (klasterių) su eksporto paieška susijusios veiklos kaip narystė tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įmonių grupės paslaugų ir produktų žinomumui didinti, naujiems nariams pritraukti ar įsilieti į tarptautinius tinklus, rengimas. Šiuo metu vyksta paraiškų vertinimas.

Verslo klasterį turi sudaryti ne mažiau kaip 5 savarankiškos MVĮ. Iki paraiškos pateikimo pareiškėjas ir visi projekto partneriai turėjo būti sudarę jungtinės veiklos (partnerystės) sutartį.

Iš viso pagal priemonę „Verslo klasteris LT“ 2014–2020 m. numatoma paskirstyti 13,03 mln. eurų ES investicijų.

Parašykite komentarą