Europos investicijų banko Audito komiteto nariu paskirtas Valstybės kontrolės atstovas

Aukščiausiosios audito institucijos Audito plėtros departamento direktorius Mindaugas Macijauskas paskirtas Europos investicijų banko (EIB) Audito komiteto nariu. Šias pareigas jis eis iki 2022 metų.

„Džiaugiuosi, kad įgytas žinias ir patirtį galėsiu pritaikyti šiek tiek kitokioje profesinėje plotmėje. Šis paskyrimas dar kartą parodo, kad Lietuva ir Lietuvos aukščiausioji audito institucija yra vertinamos tarptautiniu mastu“, – sako M. Macijauskas.

EIB Audito komitetas kasmet tikrina ir nustato, ar banko operacijos yra vykdomos tinkamai, ar deramai tvarkoma finansinė apskaita, ar pateikiamas tikras ir teisingas viso banko finansinės padėties vaizdas. Komitetą iš viso sudaro šeši nariai, kuriuos paskiria šio banko Valdytojų taryba. M. Macijauską į komiteto nario pareigas nominavo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Austrijos, Suomijos ir Švedijos karalystės atstovai. EIB Valdytojų taryboje Lietuvai atstovauja finansų ministrė Rasa Budbergytė, Direktorių valdyboje – Lietuvos nuolatinės atstovybės prie ES finansų patarėja Miglė Tuskienė. EIB Valdymo komitete Lietuvai atstovauja suomis Jan Vapaavuori, kuris yra ir Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos bei Austrijos atstovas EIB.

EIB yra nepriklausoma Europos Sąjungos (ES) institucija, teikianti ilgalaikį finansavimą investicijų projektams ES valstybėse narėse ir už jų ribų. Šio banko akcininkės yra visos ES valstybės narės, bankui vadovauja Valdytojų taryba, Direktorių taryba, Valdymo komitetas ir Audito komitetas. Pagal skolinimo apimtis EIB yra didžiausia daugiašalė finansų institucija pasaulyje.

Parašykite komentarą