Gaisras Vilniaus A. Vivulskio mokykloje

Lietuvos lenkų mokyklų tėvų forumo ir Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinės mokyklos gynimo komiteto prašymu platiname informaciją:

Šiandien naktį Vilniaus Joachimo Lelevelio vidurinės mokyklos filiale – A.Vivulskio pagrindinės mokyklos pastate – kilo gaisras. Degė elektros skydinė. Gaisras nepadarė žymesnių nuostolių.

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, iškvietimas gesinti gaisrą mokykloje Minties gatvėje buvo gautas anksti ryte. Atvykus ugniagesiams, mokyklos koridoriuje atvira liepsna degė elektros skydinė. Apdegė aukštos įtampos kabelis. Gaisras užgesintas milteliniu gesintuvu.

Kaip mūsų portalui pasakė J. Lelevelio mokyklos direktorė Edita Zubel, gaisras žalos nepadarė. Nukentėjo tik statybininkų, darančių remontą mokyklos pastate, įranga.

Vilniaus miesto valdžia spaudžia J. Lelevelio mokyklos direktorę persikelti į šiuo metu remontuojamą filialo pastatą Minties gatvėje, tačiau mokyklos bendruomenė, ypač tėvai ir mokytojai, kategoriškai nesutinka palikti pastatą Antakalnyje. Vilniaus vicemero, konservatoriaus Valdo Benkunsko šantažas siekiant išmesti iš gimtosios mokyklos, turinčios ilgametes tradicijas, sukėlė ne tik didžiulį Lietuvos lenkų ir kitų tautinių mažumų bendruomenių pasipiktinimą, bet ir sulaukė tarptautinės reakcijos.

J. Lelevelio mokyklos bendruomenė yra pasiryžusi ginti savo pastatą Antakalnyje ir nepasiduoti Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus liberalų-konservatorių valdžios diktatui.

Parašykite komentarą