Vienos didžiausių LT įmonių grupės tyrimas tęsiasi: VMI analizuoja gautą informaciją iš užsienio

2016 m. rugpjūčio 11 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, jog vykdant kompleksinį tyrimą vienoje didžiausių verslo grupių Lietuvoje, šiuo metu yra pabaigti tik dviejų įmonių mokestiniai tyrimai. Jų metu VMI mokesčių nusižengimų nustatyta nebuvo, tačiau likusių verslo grupės įmonių tyrimas dar toli gražu nėra baigtas. Siekiant išsiaiškinti, ar įmonių veikla buvo vykdoma skaidriai, šiuo metu VMI analizuoja informaciją, gautą iš užsienio šalių: Liuksemburgo ir Airijos. Vertinant atliekamo tyrimo duomenų apimtis, kalbėti apie grupės įmonių tyrimo baigtį ir teikti išvadas yra dar gerokai per anksti.  

VMI primena, jog mokesčių administratorius nuolat vykdo be išimties visų didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėseną, juos vertina ir kontroliuoja vienodai, o galimoms mokesčių vengimo schemoms tirti yra subūrusi ekspertų komandą, kuri nuosekliai vertina gaunamą informaciją iš užsienio partnerių, ją analizuoja ir lygina su VMI turimais duomenimis.

Pažymėtina, jog VMI niekada nedalyvavo ir nedalyvaus verslo partnerių konfliktuose bei niekada nebus įrankiu, kuriuo galėtų naudotis akcininkai kovoje su konkurentais. Įtariant galimą mokesčių vengimą, VMI vertina visą gautą informaciją ir skiria didžiules pajėgas išsiaiškinti ar veikla buvo vykdoma skaidriai, vadovaujantis Lietuvoje ir užsienio šalyse galiojančiais teisės aktais.

Parašykite komentarą