Užsisakėte kelionę Vokietijos „Unister“ grupės kompanijose arba su jomis susijusiuose kelionių portaluose? Turite tai žinoti!

Šiuo metu daugybė vartotojų Europoje yra sunerimę dėl Vokietijos „Unister“ grupės kompanijų bankroto ir su jomis susijusių kelionių portalų veiklos.  

Galbūt ir jūs užsisakėte kelionę vienoje šių svetainių? Tuomet jums pravers Vokietijos Europos vartotojų centro patarimai.

Atkreipkite dėmesį į tokias bendroves:

Unister Travel Betriebsgesellschaft mbH (adresas Dittrichtring 18 – 20, D-04109 Leipcigas) kelionių portalai: www.fluege.de, www.vlucht24.nl, www.fly.co.uk,  www.vuelo24.es, www.hotelreservierung.de.

 U-Deals GmbH  (adresas Barfußgäßchen 11, D-04109 Leipcigas) portalas www.ab-in-den-urlaub-deals.de.

Travel Viva GmbH (adresas Luitpoldstraße 9, D-63739 Ašafenburgas) portalas www.airline-direct.de.

Urlaubstours GmbH (Barfußgässchen 11, D04109 Leipzig) –  www.urlaubstours.de.

Visos nurodytos bendrovės jau pradėjo bankroto procedūras, paskirtas laikinasis administratorius Dr. Lucas F. Flöther (susisiekti galima telefonu 0049 341 652200 arba e-paštu leipzig@floether-wissing.de). Vartotojai pretenzijas galės pateikti tik pradėjus nagrinėti bylas teisme (tikimasi, kad tai bus 2016 m. rugsėjo pabaigoje), iki tol patartina sekti naujienas tinklapyje www.insolvenzbekanntmachungen.de.

Dauguma nurodytų bendrovių buvo skrydžių ir viešbučių paslaugų pardavimo tarpininkai, kai kurios jų pardavinėjo kelionių paketus. Pavyzdžiui, portalas www.urlaubstour.de veikė kaip kelionės organizatorius, siūlantis įsigyti kelionių paketus.

Atkreipkite dėmesį, kad tai, kaip vartotojus paveiks bankroto procedūros priklauso nuo to, ar bendrovė veikė kaip tarpininkas ar kaip kelionių organizatorius.

Bendrovė veikė kaip tarpininkas

Jei užsisakėte viešbutį ar skrydį per šias bendroves, tačiau pinigai buvo pervesti tiesiogiai oro vežėjui ar viešbučiui, jums pasisekė. Šiuo atveju sutarties šalis yra ne tarpininkas, bet paslaugos teikėjas. Deja, vartotojų, kurie lėšas  pervedė tarpininkui, o šis neatsiskaitė su viešbučiu ar oro vežėju, situacija sudėtingesnė. 

Vokietijos Europos vartotojų centras pataria:

1) Ÿpatikrinkite, ar gavote užsakymo patvirtinimą ir ar suma buvo nuskaičiuota nuo jūsų sąskaitos ar  kreditinės kortelės;

2) peržiūrėkite savo banko sąskaitos išrašą, kas nurodytas kaip mokesčio gavėjas – oro vežėjas, viešbutis, ar tarpininkas?

Bendrovė veikė kaip kelionės organizatorius

Vokietijoje kelionių organizatorius po rezervacijos  turi pateikti saugumo sertifikatą, garantuojantį, kad organizatoriaus nemokumo atveju bankas arba draudimo kompanija grąžins pinigus. Jei organizatorius tapo nemokiu jūsų kelionės metu ir jums teko sumokėti už grįžimą, galite reikalauti, kad saugumo sertifikate įvardinta draudimo bendrovė arba bankas padengtų šias išlaidas. Prieš kelionę visuomet patikrinkite, ar gavote saugumo sertifikatą, jei ne – nedelsdamas kreipkitės į savo kelionės organizatorių, kuris privalo jį suteikti. 

Vokietijos Europos vartotojų centras pataria:

Ÿ  1) nepamirškite, kad Vokietijoje kelionių organizatorius gali reikalauti mokesčio už kelionę tik pateikęs saugumo sertifikatą.

1990 m. birželio 13 d. Tarybos direktyvos 90/314/EEB dėl kelionių, atostogų ir organizuotų išvykų paketų 7 str. numatyta: “Kelionių organizatorius ir (arba) kelionių pardavimo agentas,kuris yra sutarties šalis, turi pateikti pakankamas garantijas, kad įmokėti pinigai bus grąžinti arba vartotojas nemokumo atveju bus repatrijuotas”. Įgyvendinant šią nuostatą Vokietijos įstatymai įpareigoja kelionės organizatorius/operatorius pateikti pirkėjams saugumo sertifikatus.

 

Kelialapiai

Jei portale www.ab-in-den-urlaub-deals.de įsigijote kelialapį, prieš vykdami į kelionę susisiekite su viešbučiu arba kelionės organizatoriumi ir pasitikrinkite, ar jūsų kelialapis galioja.

Jei norite sužinoti daugiau informacijos, kaip vyksta bankroto procedūros Vokietijoje, apsilankykite tinklapyje http://ec.europa.eu/civiljustice/bankruptcy/bankruptcy_ger_en.htm.

Atkreipkite dėmesį, kad bankroto procedūrų nepradėjo kompanijos Travel24.com AG , kuriai priklauso tokie kelionių portalai:  www.vol24.fr, www.vols24.fr, www.flug24.at, www.flug24.de, www.travel24.com bei Ab-in-den-urlaub Betriebsgesellschaft mbH (portalas www.ab-in-den-urlaub.de).

Daugiau informacijos

Europos vartotojų centras Lietuvoje

info@ecc.lt, tel. (8-5) 265 0368

Parašykite komentarą