Prezidentė pasveikino Indoneziją nacionalinės šventės proga

Trečiadienis, rugpjūčio 17 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Indonezijos Respublikos Prezidentą Joko Widodo Indonezijos Nepriklausomybės dienos proga.

Sveikinimo laiške Prezidentė pabrėžė stiprėjančius dvišalius Lietuvos ir Indonezijos santykius ir bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose bei sėkmingai plėtojamą dialogą tarp Europos Sąjungos ir Pietryčių Azijos valstybių.

Šalies vadovės teigimu, šiuo metu klojamas tvirtas politinio ir ekonominio bendradarbiavimo pamatas nulems aktyvų dvišalių Lietuvos ir Indonezijos ryšių plėtojimą ir prisidės prie šalių gerovės augimo. Pasak Prezidentės, pasiekti svarbūs susitarimai padės abiejų šalių piliečiams dar efektyviau išnaudoti bendradarbiavimo galimybes verslo, prekybos ir turizmo srityse, o ateityje ir sėkmingai įgyvendinti bendrus mokslo ir inovacijų, švietimo ir kultūros projektus.

Šventės proga šalies vadovė Indonezijos Prezidentui ir visiems jo šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Parašykite komentarą