Kodėl Lietuvoje net bijome garsiai ištarti žodį AIDS ar ŽIV? Kaip jaučiasi šiomis ligomis infekuotas žmogus? Ką jis išgyvena ir ar įmanoma kitiems perteikti šias emocijas?

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-08-25, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 15:00
Renginio vieta: Lietuvos medicinos bibliotekos Didžioji salė

Kviečiame jus išgirsti žinomų Lietuvos atlikėjų atsakymus į šiuos klausimus.

Apie tai rugpjūčio 25 d. 15:00, Lietuvos medicinos bibliotekos Didžiojoje salėje kalbėsis AIDS ir ŽIV sergančiųjų vaidmenis šiemet miuzikle RENT atliksiantys Lietuvos aktoriai bei dainininkai ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius prof.dr. Saulius Čaplinskas, kuris Girmantei Vaitkutei, Vaidui Baumilai, Jeronimui Miliui, Dominykui Vaitiekūnui, Tomui Legenzovui, Kristinai Radžiukynaitei ir kitiems atlikėjams pasakos apie tai, kaip jaučiasi AIDS infekuotas žmogus.

„Toks pokalbis ir tokia patirtis – gyvai pabendrauti su specialistu, išdrįsti kalbėti apie tai, ko Lietuvoje kažkodėl vengiate, yra neįkainojama patirtis kuriant bet kokį vaidmenį. Mūsų statomas miuziklas RENT nevengia šios tematikos, todėl norime garsiai kalbėti apie AIDS ir, kad kiti nebijotų ištarti šio žodžio, tarsi tai užtrauktų nelaimę”, – sako švedas miuziklo režisierius Georg Malvius.

Planuojama trukmė: iki 60 min.

Maloniai prašome informuoti apie dalyvavimą. 

Parašykite komentarą