Šešėliniai ministrai baigė darbą

Šiandien baigėsi aštuntą kartą organizuotas projektas „Moksleiviai į Vyriausybę“. Visą savaitę trisdešimt projekto dalyvių intensyviai darbavosi ministerijose ir Vyriausybės kanceliarijoje, dalyvavo posėdžiuose, stebėjo Vyriausybės darbą ir patys jame dalyvavo, bendravo su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

„Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ kviečia moksleivius iš arčiau susipažinti su Vyriausybės ir ministerijų veikla, čia dirbančiais valstybės tarnautojais ir politikais. Projektu siekiama, kad jaunas žmogus, prieš apsispręsdamas, kur studijuoti, kokį profesinį kelią rinktis, apsvarstytų ir karjeros viešajame sektoriuje galimybes, nes čia reikalingi jauni, motyvuoti, kompetentingi žmonės“, – sako Ministras Pirmininkas.

Valstybės tarnyba neretai pralaimi konkurencinę kovą dėl talentų privačiam sektoriui, tad šiuo projektu norima parodyti, jog pasirinkęs valstybės tarnautojo kelią jaunuolis čia ras ir įdomios bei prasmingos veiklos, ir galimybes tobulėti. Projekte stažavosi ne vienas dalyvis, kuris po mokslų pasirinko darbą valstybės tarnyboje – yra dirbančių ir ministerijose, ir rajonų savivaldybėse. Tai džiugina, vadinasi, į projekto rengimą įdėtos pastangos grįžta jaunų valstybės valdymo profesionalų pavidalu.

Projektas kasmet pritraukia aktyvius baigiamųjų klasių moksleivius iš visos Lietuvos, net tolimiausių jos kampelių, kurių visuomeniškumą, pilietiškumą ir domėjimosi politika įgūdžius tik dar labiau stiprina ir ugdo. Šiemet projekte taip pat dalyvavo moksleiviai iš Kanados ir Baltarusijos.
 
Projektą „Moksleiviai į Vyriausybę“ kasmet organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su ministerijomis ir partneriais. Per aštuonerius metus projekte dalyvavo jau 238 moksleiviai. Visa informacija apie šių metų projektą yra Facebook paskyroje www.facebook.com/MoksleiviaiIVyriausybe.

Parašykite komentarą