Iš Rio de Žaneiro grįžęs pasaulio jaunių irklavimo čempionas studijas pasirinko VDU

Šių metų Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse debiutavęs irkluotojas Armandas Kelmelis Vytauto Didžiojo universitete (VDU) pasirinko studijuoti Neurotechnologijų bakalauro studijų programą. Pirmo kurso studentas šią vasarą ne tik dalyvavo olimpiadoje – Olandijoje, Roterdame, vykusiame pasaulio jaunių (iki 19 metų) irklavimo čempionate A. Kelmelis iškovojo čempiono titulą.

Vaikinas vienvietės valties rungties finale distanciją įveikė per 7 min. 9,72 sek. ir aplenkė sidabro medalį laimėjusį vokietį Antoną Fingerį bei bronza pasidabinusį brazilą Lucasą Ferreirą.

Rio de Žaneire vykusiose olimpinėse žaidynėse jauniausias Lietuvos delegacijos narys vyrų vienviečių valčių varžybų pirmajame atrankos plaukime užėmė penktąją vietą ir kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje turėjo paguodos plaukime. Jo metu irkluotojas finišavo pirmas ir pateko į ketvirtfinalį. Vis dėlto, 18-mečiui lietuviui prasibrauti į pusfinalį nepavyko. Sportininkas olimpinėse žaidynėse savo pasirodymą baigė D finale, kuriame aplenkė visus varžovus ir bendroje įskaitoje liko 19-tas.

Skambios pergalės

A. Kelmelis ir anksčiau vykusiuose jaunių čempionatuose spėjo iškovoti ne vieną skambią pergalę. Jaunasis sportininkas liepos mėnesį Trakuose vykusiame Europos jaunių čempionate iškovojo auksą. O 2014 metais irkluodamas dvivietę valtį kartu su Dovydu Nemeravičiumi tapo pasaulio jaunių vicečempionu.

Parašykite komentarą