Programėlės „Discover Jewish Lithuania” pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-09-03, Šeštadienis
Renginio pradžia: 18:30
Renginio vieta: Valstybės pažinimo centras

VšĮ „Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centras“ kviečia į naujos papildytos realybės principu veikiančios programėlės Discover Jewish Lithuania pristatymą Valstybės pažinimo centre (Totorių g. 28, Vilnius 01121), š.m. rugsėjo 3 d. 18.30 val.

Discover Jewish Lithuania programėlė tai naujas būdas pažinti ir suprasti ilgametę žydų bendruomenės istoriją Lietuvoje. Programėlėje bus galima rasti daugiau nei 60 skirtingų istorijų iš Ukmergės, Kėdainių, Joniškio, Žagarės, Valkininkų, Degsnės miestų bei miestelių, ir, žinoma, Šiaurės Jeruzale vadinamo Vilniaus. Su istorijomis bus galima susipažinti net 5 skirtingomis kalbomis – lietuvių, anglų, o taip pat ir hebrajų, rusų ir lenkų.

Kviečiame pirmiems išbandyti turbūt vienintelę tokio pobūdžio turistinę ir edukacinę programėlę visame regione jau šį šeštadienį Valstybės pažinimo centre nuo 18.30 val. Belaukiant programėlės siūlome susipažinti su jos traileriu www.discoverjewishlithuania.com

Programėlė taip pat rugsėjo 4 d. bus pristatyta ir Ukmergėje, Kėdainiuose bei Joniškyje:

-Kėdainiuose, 12.00 val., Senosios rinkos aikštėje

-Ukmergėje, ~13.00 val., restorane „Big Stone” (Kauno g. 5)

-Joniškyje, 17.00 val., Joniškio raudonojoje sinagogoje (Miesto a. 4B)

Programėlė Discover Jewish Lithuania yra projekto „Žydų kultūros paveldo aktualizavimas ir pristatymas pasitelkus mobiliąsias technologijas“ pagrindinis rezultatas. Jis yra finansuojamas EEA Grants, Kultūros tarybos, Tautinių mažumų departamento, bei kitų suinterestuotų institucijų lėšomis.

Daugiau informacijos apie projektą, programėlę, jos vystymą ir pristatymą renginyje galima teirautis pas projekto vadovą, Darių Sakalauską (tel. +370 651 90994, email darius.sakalauskas@yahoo.com)

Parašykite komentarą