Premjeras sveikina Utenos gyventojus, mininčius miesto įkūrimo 755-ąsias metines

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Utenos miesto šventėje „Utenos žiedas“, kur pasveikino uteniškius, švenčiančius miesto 755 – tąjį jubiliejų. 

„Istorijos šaltiniai liudija, kad Utena mena  Lietuvos karaliaus Mindaugo laikus. Išgyvenusi šimtmečių pakilimus, negandas ir karus, Utena kuria savo ir visos Aukštaitijos  krašto sėkmės istoriją“, –  kalbėjo premjeras A. Butkevičius. 

„Šiandien Utena yra  moderni savivaldybė, turinti išskirtinį veidą. Su šiuo miestu siejami Lietuvoje ir už jos ribų gerai žinomi pramonės produktai ir juos gaminančios įmonės, verslo kompanijos, kultūros  objektai. Tokios viešosios bibliotekos, kokią turite jūs, norėtų visi Lietuvos miestai“, –  pažymėjo Vyriausybės vadovas.  

„Šiandien   sveikinu  ir vienos  jūsų  įmonės  –  „Utenos  mėsa“ –  darbuotojus.  Palyginti su miesto jubiliejumi,  įmonė  švenčia  labai  mažą sukaktį  – tik 40 metų. Bet  ji mums labai svarbi ir brangi, nes  bendrovė pastatyta  ir išpuoselėta mūsų kartos  rankomis. Čia dirbo ir dirba  šimtai uteniškių“, – sakė A. Butkevičius.  
    
Ministro Pirmininko teigimu, Utena turi visa, kas simbolizuoja Lietuvos grožį, – ežerų, upių,  kalvų, kalvelių. „Aukštaičiai – žingeidūs, atviri naujovėms ir labai kūrybingi žmonės.  Dabartinis  Utenos žavesys yra jūsų nuopelnas – nuoširdaus rūpesčio ir savo miesto  gražinimo rezultatas.  Nuo seno šį kraštą  garsina daugelis  menininkų, kultūros šviesuolių, sporto pergalių laimėtojų.  Jūs visi  kartu  pinate  savąjį „Utenio žiedą“, – sveikindamas Utenos gyventojus miesto jubiliejaus proga kalbėjo premjeras. A. Butkevičius uteniškiams ir miesto svečiams palinkėjo malonių įspūdžių bei įsimintinų akimirkų Utenos miesto šventėje. 

Parašykite komentarą