„Nebūk naivus kelyje“ susirūpino mokinių emocine būkle

Tarptautinis socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“ jau kelerius metus vykdo šviečiamąją veiklą mokslo įstaigose. Paskaitų apie atsakingą keliavimą metu ne tik išaiškėja, kad mokiniai nežino, kaip keliauti atsakingai, tačiau išryškėja ir moksleivių emocinės būklės problemos.
Didžioji dalis paskaitose dalyvavusių moksleivių teigė, kad keliaudami su nežinomu asmeniu pasiimtų dujų balionėlių, peilių ir kitų apsaugos priemonių.
Smurto ir agresijos pastebima ne tik 6–7, tačiau ir vyresnių klasių mokinių atsakymuose, ir tai, anot projekto pirmininko Mindaugo Jonušo, turėtų kelti nerimo visiems, kurie dirba su moksleiviais. Mokiniai net nežino, jog nepilnamečiams negalima turėti dujų balionėlių, o šių apsaugos priemonių, nekalbant apie visą kitą jų išvardytą arsenalą, turėjimas ir naudojimas jiems atrodo visiškai legalus. Beveik po kiekvienos paskaitos būdavo akivaizdu, jog mokyklų psichologai turėtų atkreipti dėmesį į moksleivių emocinę būklę ir kartu su mokyklos vadovybe bei šeima imtis visų priemonių, kad smurtas ir agresija nebūtų pirma mokinių mintis-rezumavo projekto pirmininkas.

Parašykite komentarą