Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė vyksta skaityti pranešimo Ekonomikos forume Lenkijoje

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė rugsėjo 7–8 dienomis vyksta į Krynicą, Lenkiją, kur skaitys pranešimą 26-ajame tarptautiniame Ekonomikos forume. Tradiciškai šiame renginyje susitinka Vidurio ir Rytų Europos, Azijos, Amerikos ir Vakarų Europos lyderiai,  politikai, verslo, akademinės bendruomenės ir NVO atstovai.

Seimo vadovė L. Graužinienė pasisakys plenarinėje sesijoje „Kokio solidarumo reikia Europai?“. Paklausta apie dabartinę politinę padėtį, Seimo Pirmininkė teigia, esanti „įsitikinusi, kad reaguojant į naujus geopolitinius iššūkius reikia siekti solidarumo ir gilesnės Europos Sąjungos (ES) integracijos, tame tarpe ir per strateginius infrastruktūrinius projektus.  Baltijos valstybės turi skubiai imtis bendrų priemonių siekdamos sukurti bendrą Baltijos energijos rinką ir visapusiškai integruotis į ES vidaus energijos rinką.“

Krynicos Ekonomikos forumas, vadinamas „mažuoju Davosu“, rengiamas nuo 1992 metų, jau spėjo tapti vienu svarbiausių politikos ir verslo elitui patrauklių ekonominių įvykių Europoje. Forume pranešimus yra skaitę Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Prezidentas Valdas Adamkus, Prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas, prof. Vytautas Landsbergis.

Krynicos Ekonomikos forumo tikslas – formuoti palankią aplinką ES valstybių narių ir kaimyninių šalių politinio ir ekonominio bendradarbiavimo plėtrai. Šiuo metu Krynicos Ekonomikos forumas yra svarbiausia Vidurio ir Rytų Europos konferencija ekonomikos klausimais. Forumo diskusijos rengiamos bendradarbiaujant su daugiau kaip 100 verslo partnerių, įskaitant stambiausias Lenkijos ir tarptautines bendroves. Šio forumo organizatorius „Rytų studijų institutas“ įvairiuose Europos miestuose rengia ir kitus kasmetinius forumus: Europos ir Rusijos forumą, Europos ir Ukrainos forumą, Energetikos forumą.

 

Aldona Violeta Grinienė

Seimo Pirmininko vyresnioji patarėja

Tel. (8 5)  239 6005, mob. 8 698 42 071

El. p. aldona.griniene@lrs.lt

Parašykite komentarą