Vyriausybės vadovas ir priimamasis šiandien dirbo Rokiškyje ir Biržuose

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, antradienį lankydamasis Rokiškyje, su vietos savivaldos vadovais aptarė miestui ir rajonui aktualias temas – vykdomus ir planuojamus projektus, pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrine parama, verslumo ir turizmo skatinimo, socialinės rūpybos ir kitus klausimus.

Vyriausybės vadovas teigiamai įvertino Rokiškio rajono savivaldybės mero Antanas Vagonio liepos mėnesį pasirašytą bendradarbiavimo sutartį su  NVO vaikams konfederacija vykdant vaikų globos pertvarką.

„Meras puikiai supranta globos pertvarkos problemas ir vienas iš pirmų merų Lietuvoje palaikė NVO bendradarbiavimo iniciatyvą teikiant paslaugas vaikams ir šeimoms bendruomenėje“, – sakė premjeras.

Rokiškyje Vyriausybės vadovas apsilankė Juozo Tūbelio progimnazijoje, kur pasveikino su prasidėjusiais naujais mokslo metais ir pabendravo su pedagogų kolektyvu.

Po to premjeras apžiūrėjo neseniai prasidėjusias Rokiškio sveikatingumo, rekreacijos ir sporto komplekso su baseinu statybas.

„Matome, kad kone dešimtį metų vykusios kalbos apie baseino Rokiškyje būtinybę tampa realybe – pagaliau pradėtas statyti sveikatingumo, rekreacijos ir sporto kompleksas“, – sakė premjeras. Vyriausybės parengtoje Valstybės investicijų programoje prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo numatyta 2,6 mln. eurų, iš kurių 2015 metais skirta 145 tūkst., 2016 m. jau skirta 600 tūkst., o netrukus papildomai bus skirta dar 668 tūkst. eurų.

Ministras Pirmininkas Rokiškio pirminės sveikatos priežiūros centre susitiko su jo darbuotojais, apžiūrėjo suremontuotą vaikų skyrių.

Vėliau premjeras A. Butkevičius susitiko su Biržų rajono meru Valdemaru Valkiūnu ir kitais savivaldybės vadovais aptarti miesto ir rajono gyventojams svarbius klausimus. Kaip ir Rokiškyje, daugiausia dėmesio skirta vystomų projektų, investicijų pritraukimo, infrastruktūros gerinimo ir viešųjų erdvių modernizavimo, verslumo skatinimo ir socialiniams klausimams, iniciatyvoms turizmo srityje.

Biržų ligoninėje premjeras dalyvavo susitikime su ligoninės ir poliklinikos darbuotojais, po to lankysis UAB „Biržų duona“, o 17 val. Biržų pilies arsenale susitiks su miesto ir rajono gyventojais.

Šiandien Rokiškyje ir Biržuose dirbo Vyriausybės priimamasis. Gyventojus jiems aktualiais klausimais konsultavo Vyriausybės kanceliarijos, Žemės ūkio, Socialinės apsaugos ir darbo, Teisingumo, Sveikatos apsaugos ir Aplinkos ministerijų atstovai.

Parašykite komentarą