Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „Šeimos turi gauti pažangų nevaisingumo gydymą“

2016 m. rugsėjo 10 d. pranešimas žiniasklaidai

Socialdemokratai palaiko į pirmąjį Seimo sesijos posėdį susirinkusio Seimo vienbalsį sprendimą – Pagalbinio apvaisinimo įstatymą svarstyti iš naujo.

Tikimasi, kad po pertraukos posėdžiauti susirinkę Seimo nariai turės galimybę iš naujo įvertinti Seimo jau priimtą, tačiau Prezidentės vetuotą konservatyvųjį įstatymo variantą, kuris uždraudė embrionų šaldymą, taip pat nustatė, kad nebūtų sukuriama daugiau embrionų negu perkeliama į moters organizmą.

Daugelis medikų tvirtina, kad tokiu būdu buvo atsisakyta mokslo pažangos ir smarkiai sumažinta galimybė nevaisingoms šeimoms susilaukti vaikų, taip pat tokio dirbtinio apvaisinimo metu moters organizmui padaroma daugiau žalos.

Seimo socialdemokratų frakcijos dauguma nusiteikusi palaikyti Prezidentės veto dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo, nes pasisako už mokslo ir visuomenės mąstymo pažangą. Socialdemokratai siekia, kad šeimos Lietuvoje susilauktų kuo daugiau vaikų. Negalinčioms jų susilaukti poroms siekiama sukurti galimybes Lietuvoje, o ne versti jaunas šeimas ieškoti gydymo užsienyje.

Daugiau informacijos:

Irmina Frolova-Milašienė

LSDP informacinis centras

El. p. irmina.milasiene@lrs.lt, mob. 8 600 07 099

Parašykite komentarą