Atliekų vežėjai: MBA gamykla nesusitvarko su savo pareigomis

Šį savaitgalį Vilniaus miesto ir regiono atliekų vežėjai buvo informuoti apie tai, kad tik gegužę darbą pradėjusi sostinės mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) gamykla – jau susiduria su sunkumais ir atvežamų atliekų priėmimas pradedamas stabdyti. MBA operatorė bendrovė „Energesman“ vienašališkai nusprendė, kad nuo rugsėjo 12 dienos kasdien į MBA gamyklą bus priimta tik 70 tonų atliekų, o tai yra tik dešimtadalis atliekų kiekio, kuris įprastai per dieną susidaro Vilniaus regione. Atliekų vežėjai tokius veiksmus vadina nesugebėjimu susitvarkyti su savo pareigomis.

„Mes esame pasiruošę dirbti efektyviai ir toliau tvarkyti atliekas mieste ir regione, bet negalime taikytis su tuo, kad MBA gamykla, į kurią visi vežėjai nuo gegužės yra įpareigoti vežti surinktas visas mišrias komunalines atliekas, nesusidoroja su savo pareigomis ir taip mus stumia į situaciją, kai tiesiog neturėsime, kur dėti surinktų atliekų. Mes kaip vežėjai neturime alternatyvos ir teisės atliekų vežti į sąvartyną, tai mums draudžia įstatymai ir gresia baudos. Tik noriu priminti, kad vilniečiams atliekų tvarkymo tarifai šiais metais buvo padidinti būtent prisidengiant MBA veiklos sąnaudomis, todėl kyla natūralus klausimas – ar miesto gyventojai turi mokėti už tai, kas realiai neveikia?“- klausė ekologinių sprendimų bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Arūnas Makauskas.

A.Makauskas įspėja miesto gyventojus, kad dėl susidariusios padėties, kurią suformavo MBA operatoriaus sprendimai, gali sutrikti įprastas atliekų surinkimo grafikas.

Atliekų vežėjai kviečia Vilniaus miesto savivaldybės, Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) ir MBA atstovus kuo operatyviau kartu ieškoti sprendimo iš susidariusios situacijos.

Apie bendrovę

Ekologinių sprendimų bendrovė „Ecoservice“ priklauso didžiausiam Baltijos šalyse nepriklausomam privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojui „BaltCap“, veikiančiam nuo 1995 metų.  „BaltCap Private Equity Fund II“ fondas yra pritraukęs Baltijos inovacijų fondo (BIF) finansinę injekciją ir investuoja į inovatyvius verslus Baltijos šalyse. Keturiolikoje Lietuvos savivaldybių veikianti „Ecoservice“ veiklą vykdo jau 20 metų ir rūpinasi komunalinių, statybinių ir stambiagabaričių atliekų bei antrinių žaliavų surinkimu, vežimu ir apdorojimu.

Parašykite komentarą