Prezidentė dalyvaus Teisės klinikos atidaryme

Pirmadienis, rugsėjo 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, rugsėjo 13 dieną, 10 val., dalyvaus atnaujintos Vilniaus universiteto Teisės klinikos atidaryme. Savanoriškais pagrindais veikianti Teisės klinika savo paslaugas teikia nemokamai ir pagalbą siūlo pažeidžiamiausiam sluoksniui žmonių.

Kasmet ieškodami nemokamos pirminės teisinės pagalbos į savo savivaldybes kreipiasi apie 44 tūkstančiai Lietuvos žmonių. Net 70 procentų šalies advokatų veiklos koncentruota Vilniuje, kai mažesniuose miestuose praktikuoja tik po kelis advokatus. Gyventojus nuo tokių mokamų teisinių paslaugų dažniausiai atbaido gana aukštos paslaugų kainos, dėl to stipriai sumažėja ir žmonių galimybė savo teises ginti teisinėmis priemonėmis.

Teisės klinika sieks, kad jų paslaugos taptų prieinamos dar didesniam žmonių ratui visoje Lietuvoje. Ji nemokamą teisinę pagalbą pradės teikti nuotoliniu būdu – internetu. Taip pat konsultuos nevyriausybines organizacijas ir pradedančiąsias verslo įmones.

Jau 18 metų Vilniaus universiteto iniciatyva įkurta Teisės klinika nemokamą teisinę pagalbą siūlo visiems, kam mokama pagalba yra sunkiai prieinama. Per metus į kliniką kreipiasi apie 4000 žmonių. Per visą savo gyvavimo laikotarpį pagalba buvo suteikta jau 50 tūkstančių šalies gyventojų.

Parašykite komentarą