TVF: Darbo kodekso atsisakymas po Prezidentės veto – reikštų prarastą reformų galimybę

Tarptautinis valiutos fondas pirmą kartą taip pozityviai įvertino Lietuvos ekonomikos tendencijas.

Lietuvos ūkis per socialdemokratų vadovaujamos Vyriausybės kadenciją stojo į stabilias vėžes, nepaisant Rusijos embargo, kuris Lietuvos įmones paveikė labiausiai iš visų ES valstybių.

„Labai svarbus tokios institucijos kaip Tarptautinis valiutos fondas ekspertų patvirtinimas, kad Lietuvai negresia jokia tiesioginė rizika finansiniam stabilumui, kad skatinamos investicijos ir eksportas. Tikrai džiugi žinia visiems, kad Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja netgi didesnį Lietuvos ekonomikos augimą, negu prognozavome mes,“ – TVF išvadas pakomentavo LSDP pirmininkas Premjeras Algirdas Butkevičius.

Aiški TVF rekomendacija Lietuvos politikams – priimti naują Darbo kodeksą. „Atsisakyti priimto darbo kodekso po Prezidentės veto – reikštų prarasti galimybę įgyvendinti reikalingas reformas. Atsižvelgiant į procedūrinius apribojimus, dabar reikėtų priimti naują kodeksą su pakeitimais, operatyviai išsprendus likusius klausimus, susijusius su teisėtais socialinių partnerių lūkesčiais“, – rašoma TVF pranešime.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Irmina Frolova-Milašienė

LSDP informacinis centras

el. paštas: irmina.milasiene@lrs.lt

tel. 8 600 07099

Parašykite komentarą