VDU apsilankys R. Reagano kalbų rašytojas Clark S. Judge

Kitą savaitę Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) lankysis publicistas, JAV Prezidento Ronaldo Reagano ir kitų aukščiausio rango JAV pareigūnų kalbų rašytojas Clark S. Judge. Renginyje rugsėjo 20-ąją, antradienį, amerikietis pasidalins savo sukaupta ilgamete patirtimi politinėje komunikacijoje.

Baltųjų rūmų rašytojų grupės įkūrėjas ir vykdantysis direktorius Clark S. Judge savo paskaitoje „Medijų transformacijos: kaip keitėsi politinė komunikacija“ („Political Communication: Pre-Digital Media Era and Now“) kalbės apie šiandieninius komunikacinius iššūkius ir kaip jie keitėsi per pastaruosius dešimtmečius, prieš ir po skaitmeninės revoliucijos.

Svečias iš JAV, baigęs verslo administravimo magistrantūrą Harvardo universitete, dar 1988-aisiais dirbo tuometinio JAV Prezidento Ronaldo Reagano ir viceprezidento George‘o Busho kalbų rašytoju ir padėjėju, taip pat prisidėjo ir prie Baltųjų rūmų komunikacinės strategijos 1988 m. prezidento rinkimų metu.

Vadovaudamas Baltųjų rūmų rašytojų grupei, C. S. Judge konsultavo galingiausias pasaulio korporacijas, padėdamas joms įveikti strateginius ir komunikacinius iššūkius JAV ir kitose šalyse. Politiniams klientams jis yra parengęs daugybę nacionalinėse JAV televizijose transliuotų kalbų, daugiausia prezidento rinkimų kampanijoms. Amerikietis taip pat teikė komunikacines konsultacijas JAV Aukščiausiajame teisme nagrinėjamų bylų klausimais.

Clark S. Judge taip pat yra žurnalistas, publicistas (angl. opinion journalist), parengęs tekstų „The Wall Street Journal“, „Financial Times“, „NYTimes.com“, „Policy Review“ ir kitose publikacijose apie JAV politiką, tarptautinę finansų krizę, sveikatos reformą JAV, dabartinę JAV ir globalios ekonomikos padėtį, pasaulinį saugumą. Jį nuolat kalbina ir didžiausios JAV bei pasaulio televizijos, tarp jų – CBS, ABC, NBC, „Fox News“, CNN, „Bloomberg“, BBC ir kitos.

Paskaita „Medijų transformacijos: kaip keitėsi politinė komunikacija“ vyks rugsėjo 20 d., antradienį, 10.30 val., VDU didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28, Kaunas). 

Parašykite komentarą