Už darbus su galimu korupcijos kvapu užregistruota interpeliacija Vilniaus mero R. Šimašiaus pavaduotojui L. Kvedaravičiui

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje parengė interpeliaciją Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pavaduotojui Linui Kvedaravičiui ir surinko tam reikalingus Tarybos narių parašus.

“Šiandien užregistravome interpeliaciją L. Kvedaravičiui. R. Šimašiaus pavaduotojas visiškai prarado pasitikėjimą. Dauguma projektų, kurie patenka į jo rankas, kelia įtarimų dėl galimos korupcijos ir interesų grupių protegavimo. Savivaldybės Antikorupcijos komisija posėdyje pripažino, kad jo kuruojami klausimai gali turėti korupcijos požymių ir dėl jų, ginant viešąjį interesą, siūloma kreiptis į prokuratūrą”, – sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Pirmiausia įtarimų sukėlė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas leisti konkursą laimėsiančiam koncesininkui ant Šeškinės kalno, šalia būsimo daugiafunkcio stadiono, statyti daugiabučius. Specialiųjų tyrimų tarnyba pateikė išvadą, kad Šeškinės daugiafunkcinio centro projektas vykdomas neskaidriai, bei STT nuomone, sudarytos prielaidos galimai korupcijai.

L. Kvedaravičius galimai protegavo ir verslininkų interesus, kurie ketino statyti krematoriumą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, Olandų gatvėje. Taip pat aiškėja, kad koncernas „MG Baltic“ turėjo interesų ir dėl baseino Vilniuje, S. Neries g., statybos darbų.

L. Kvedaravičiaus kuruojamos Vakarinio aplinkkelio statybos taip pat nuolat kybojo ant plauko dėl vėluojančių atsiskaitymų su rangovais, nes savivaldybė laiku nepateikė paraiškos ES finansavimui gauti ir neatliko projekto ekspertizės, vicemeras visiškai ignoruoja ir Vilniaus viešojo transporto problemas, laiku neįvyko konkursas ir mieste iki šiol nėra naujų 100 autobusų, nesiskaitoma su teisėtais profesinių sąjungų reikalavimais.

Taip pat įtarimų sukėlė tai, kad leista plėsti buvusių Profsąjungų rūmų, kur turėtų įsikurti Tautos namai, komercinį plotą, o visai neseniai pakeistas sklypo, esančio Aukštagirio gatvėje 31 detaliojo teritorijų planavimo sąlygos – Aukštagirio geomorfologiniame draustinyje trigubai padidintas sklypo užstatymas, ką kitos atsakingos institucijos pripažino galimai neteisėtu sprendimu.

Dėl aukščiau išvardintų aplinkybių visus minėtus projektus kuravusiam vicemerui L. Kvedaravičiui reiškiamas nepasitikėjimas, kuris artimiausiu metu bus svarstomas Taryboje.

Parašykite komentarą