Išskirtinis albumo „Įsikūrę prie Nemuno“ pristatymas laive

2016 m. rugsėjo 9 d. Kauno apskrities viešoji biblioteka pakvietė kartu paminėti Bibliotekų metus plaukiant laivu Nemunu ir Nevėžiu iki Raudondvario pilies dvaro. Toks renginio formatas pasirinktas neatsitiktinai, šios kelionės tikslas – pristatyti KAVB išleistą albumą „Įsikūrę prie Nemuno“ (sud. R. Tamoliūnienė).

Senose archyvinėse nuotraukose – laikas, kai Nemunu dar plaukiojo garlaiviai, o miestų ir miestelių akmeniniais grindiniais dardėjo arkliais kinkyti vežimai, karietos ir pirmieji automobiliai. Šalia senųjų fotografijų (kai kurios publikuojamos pirmą kartą) – pluoštas įdomybių iš XX a. pradžios ir tarpukario spaudos. Dabartiniu gyvenviečių vaizdu leidžia pasigėrėti jauno fotografo Pauliaus Spūdžio nuotraukos iš paukščio skrydžio, o su vietovių istorija ir reikšmingais kultūros paveldo objektais supažindina trumpi tekstai. Leidinys supažindina su 22 panemunės miestų ir miestelių praeitimi.

Netradicinio renginio programą papildė Kauno istorijos draugijos nario Gedimino Kasparavičiaus įžvalgos apie Nemuno pakrančių ir laivininkystės istoriją. Atplaukę į Raudondvarį, renginio dalyviai ir svečiai aplankė Raudondvario pilies dvarą, kur grafienės tarnaitė Felicija papasakojo apie jo praeitį ir dvariškių intrigas, atskleidė grafienės grožio paslaptis.

Kelionės metu taip pat pasveikinti keturi nauji KAVB Garbės skaitytojai, suteikiant išskirtines teises naudotis bibliotekos paslaugomis. Kompozitorei Zita Bružaitei ir menotyrininkei dr. Rasutei Žukienei įteikti diplomai ir naujieji Garbės skaitytojo pažymėjimai, o KAVB globėjui smuikininkui Vilhelmui Čepinskiui ir solistui Liudui Mikalauskui, negalėjusiems dalyvauti renginyje, Garbės skaitytojo pažymėjimai bus iškilmingai įteikti artimiausiu metu. Šia kelione KAVB norėjo padėkoti savo ištikimiausiems skaitytojams, partneriams, bičiuliams, įvairių įstaigų atstovams už ilgalaikį ir geranorišką bendradarbiavimą bei partnerystę įvairiuose projektuose ir iniciatyvose. 

Švęskime Bibliotekų metus kartu!

Parašykite komentarą