Didinamos tarptautinių pašto siuntų sekimo galimybės

Lietuvos paštas jungiasi prie daugiašalio PRIME susitarimo, kurį pasirašę nacionaliniai pašto operatoriai tarpusavyje užtikrins kokybišką apsikeitimą registruotųjų pašto korespondencijos siuntų sekimo duomenimis. Nuo spalio Lietuvos pašto klientai galės gauti išsamią informaciją apie savo pašto siuntos, siunčiamos į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), Rusiją, Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Airiją ir kitas šalis, buvimo vietą.

„Atsižvelgdami į klientų lūkesčius ir sparčiai augančią tarptautinių pašto korespondencijos siuntų apimtį, norime, kad tiek verslas, užsiimantis elektronine prekyba, tiek gyventojai galėtų gauti išsamią informaciją apie savo siuntos judėjimo kelią.

Užsienio šalių pašto operatoriai, vadovaujantis Pasaulinės pašto sąjungos reikalavimais, nėra įpareigoti keistis registruotųjų pašto korespondencijos siuntų sekimo duomenimis, todėl šiuo metu siuntų paieška yra galima ne visose užsienio šalyse, o kai kurie pašto operatoriai teikia tik dalinę informaciją apie siuntos buvimą vietą. Siekdami savo klientams užtikrinti kokybišką pašto siuntų sekimo paslaugą, jungiamės prie PRIME susitarimo – jame dalyvaujančios šalys tarpusavyje yra įpareigotos keistis siuntų sekimo duomenimis“, – teigė Lietuvos pašto Pardavimų ir rinkodaros direktorius Aurimas Čiagus.

Visapusis tarptautinių registruotųjų pašto korespondencijos siuntų sekimo duomenų apsikeitimas bus pradėtas vykdyti nuo spalio 3 dienos. Daugiašaliame PRIME susitarime, be Lietuvos, dalyvaus dar 31 pasaulio šalis: JAV, Kinija, Rusija, D. Britanija, Japonija, Vokietija, Prancūzija, Airija, Danija, Belgija, Austrija, Islandija, Gibraltaras, Armėnija, Albanija, Kipras, Liuksemburgas, Malta, Slovėnija, Suomija, Švedija, Šveicarija, Meksika, Paragvajus, Kiribatis, Aruba, Kaimanų salos, Vanuatu, Hondūras, Dominikos Respublika ir Tailandas. Tikimasi, kad ateityje prie PRIME susitarimo prisijungs ir daugiau pašto operatorių, kurie tarpusavyje keistis siuntų sekimo duomenimis.

Į užsienį siunčiamų registruotųjų pašto korespondencijos siuntų sekimo paslauga bus nemokama. Lietuvos paštas sąnaudas, susijusias su tarptautinių korespondencijos siuntų sekimo duomenų gavimu, dengs savo sąskaita.

Atlikti siuntų paiešką bus galima internetinėje Lietuvos pašto svetainėje www.lietuvospaštas.lt. Pašto siuntų, siunčiamų į užsienio šalis, kurios nedalyvauja PRIME susitarime, paieška ir toliau bus vykdoma per tų užsienio šalių pašto operatorių siuntų paieškos internetinius tinklalapius.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas turi tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Parašykite komentarą