Ekspertas: Indiją visiškai tenkina Rusijos pastatytų atominių elektrinių sauga

Indija patenkinta atominių elektrinių, kurias šioje šalyje pastatė Rusija, sauga. Tokią nuomonę išsakė Indijos atominės energijos komisijos narys, buvęs Indijos vyriausybės atominės energijos departamento vadovas Maluras Ramasvamis Šrinivasanas.

„Indiją visiškai tenkina rusiškų reaktorių sauga“, – sakė jis ir išreiškė viltį, kad Rusija ir Indija susitars dėl atominių elektrinių įrangos lokalizavimo.

RF ir Indija jau nebe pirmus metus bendradarbiauja atominės energetikos srityje. Pirmasis Kudunkulamo AE energoblokas, pastatytas dalyvaujant koncernui „Rosatom“, jau atiduotas eksploatuoti. Antrojo statybos darbai irgi baigti. Iš viso Rusija planuoja įvairiuose Indijos regionuose pastatyti iki 25 atominių reaktorių.

Buvusio Indijos naftos ir dujų ministro, vieno Indijos nacionalinio kongreso partijos (INK) (kuriai valdant buvo pasirašytas susitarimas statyti Kudankulamo atominę elektrinę ir pradėta dviejų pirmųjų energoblokų statyba), lyderių Mani Šankaro Aijaro nuomone, Indijai itin svarbu, kad elektrinė būtų naši ir saugi.

„Indija sveikina Rusijos veiksmus šia linkme. Mes linkime jai (Rusijai), kad Kudankulamo atominė elektrinė taptų pavyzdžiu visam pasauliui. Jei elektrinė ir ateityje bus efektyvi ir saugi, tai abejonių dėl sėkmingo Rusijos ir Indijos bendradarbiavimo atominės energetikos srityje negali būti“, – pabrėžė Aijaras.

Parašykite komentarą