Politikų ir politologų diskusija „Lietuvos aukštojo mokslo ateitis: svarbiausios problemos ir partijų siūlomi sprendimai”

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-09-22, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: VU TSPMI

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas kviečia į rugsėjo 22 d. (ketvirtadienį), 13 val., 402 aud. vyksiančią politikų ir politologų diskusiją apie Lietuvos aukštojo mokslo ateitį.

Artėjant Seimo rinkimams vienas iš dažniausiai keliamų klausimų yra susijęs su Lietuvos aukštojo mokslo sistema ir galimomis jos reformas. Susitelkus į ekonomikos poreikius dažnai pamirštama, jog aukštojo mokslo kokybė svarbi ir demokratijos būklei šalyje. Reformų klausimas tapo dar aktualesnis prasidėjus diskusijoms apie naująją studijų vertinimo bei rotacijos tvarką. Ne ką mažiau svarbi tema – Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas. Mūsų šalis yra viena iš daugiausiai aukštųjų mokyklų turinčių valstybių, kurioje vykdomos daugiau nei 1500 studijų programų. Šie aspektai kelia nemažai klausimų, kokia yra Lietuvos aukštojo mokslo sistema ir kokia jos ateitis.

Ką Lietuvoje veikia ir ką turėtų veikti aukštasis mokslas, kad Lietuva būtų geriausia gyventi valstybė pasaulyje? Ar mūsų laukia stagnacijos, ar reformų metai? Kokias reformas siūlo partijos ir ką žada keisti pirmiausia? Ko politikai pasimokė iš ankstesnių reformų? Kokias reformas jie ketina tęsti, o kokias koreguoti, mokantis iš patirties? Ko reikia, kad po ketverių metų VU būtų reitinguojamas aukščiau nei Tartu universitetas?

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus kviečiame sužinoti rengiamoje pagrindinių partijų atstovų ir politologų – švietimo sistemos ekspertų diskusijoje.

Diskusijoje dalyvauja: Rimantas Vaitkus (LSDP), Ramūnas Karbauskis (LVŽS), Vydas Gedvilas (DP), Gintaras Steponavičius (LRLS), Gabrielius Landsbergis (TS-LKD, tbc), Natalja Istomina (TT), Vilniaus universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas.

Politikų priešrinkiminius pasisakymus, programines nuostatas komentuos VU TSPMI politologė, doc. dr. Nerija Putinaitė, diskusiją moderuos – VU TSPMI dėstytojas, dr. Žilvinas Martinaitis. Sveikinimo žodį tars VU TSPMI direktorius prof. Ramūnas Vilpišauskas.

Parašykite komentarą