Naujų technologijų proveržis suaugusiųjų mokyme

Aktyvus suaugusiųjų mokymas yra ypač svarbi nuolatinio asmeninio tobulėjimo ir gebėjimo prisitaikyti prie kintančios darbo rinkos sąlyga. Nors pastaruoju metu Lietuvoje suaugusiųjų švietimo sistemoje sudarytos tam tikros galimybės įgyti ar patobulinti profesinę kvalifikaciją, tačiau atlikus suaugusiųjų švietimo tyrimus mokslininkai išskyrė, jog ypač efektyvus šiuolaikinis mokymo ir mokymosi organizavimo būdas – E-mokymas(-is) – Lietuvos suaugusiųjų švietimo sistemoje išnaudojamas nepakankamai.

Įvertinus šį trūkumą, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras kartu su  partneriais iš Norvegijos Norsk Nettskole ir Fleksibel utdanning Norge vykdė projektą „Suaugusiųjų bendrųjų gebėjimų plėtotė taikant e-mokymą“ Nr. EEE-LT08-ŠMM-01-K-01-014. „Centro turima ilgalaikė patirtis suaugusiųjų mokyme parodė e-mokymo(-si) organizavimo būtinumą, kuris leistų mokymo paslaugomis apimti platesnę vartotojų imtį ir geriau patenkinti besimokančiųjų poreikius. Projektas orientuotas į tuos suaugusiuosius, kurie siekia anksčiau įgytos tam tikros profesinės kvalifikacijos atnaujinimo, ar siekia įgyti profesinio perkvalifikavimo, kada įgyjama kita, iki šios dar neturėta kvalifikacija, suteikianti galimybę pereiti iš vienos profesinės veiklos į kitą,“ – pasakoja Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė dr. Laimutė Anužienė. Moterys po vaiko auginimo atostogų, jauni ar ilgalaikiai bedarbiai, asmenys po ilgalaikės pertraukos ar dėl ligos, kai laikinai buvo nutraukta profesinė veikla, galės naudotis projekto metu sukurtais moderniais mokymosi būdais.

Projekto dėka atsiveria plačios mokymosi galimybės suaugusiesiems. Siūlomos šiuolaikinės, į besimokantįjį orientuotos mokymosi formos, leidžiančios mokytis pagal galimybes, tempą ir turimus laiko išteklius.

Daugiau informacijos kreipkitės į projekto vadovą Algimantą Teresevičių – algimantas.teresevicius@kaupa.lt

Pranešimas atspindi autoriaus, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį. Europos Komisija neatsako už straipsnio turinį bei už galimą informacijos panaudojimą.

Parašykite komentarą