Vilniaus mažasis teatras pradeda 27 – ąjį sezoną su fotografės Lauros Vansevičienės paroda „Iš archyvų“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-09-24, Šeštadienis
Renginio pradžia: 18:30
Renginio vieta: Vilniaus mažasis teatras (Gedimino pr.22)

Rugsėjo 24 dieną Vilniaus mažasis teatras pradeda naująjį sezoną su Artūros Areimos premjera „Marija Stiuart“  ir fotografės Lauros Vansevičienės paroda „Iš archyvų“.

„Dėkoju Vilniaus mažajam teatrui ir džiaugiuosi turėdama galimybę papuošti teatro erdves šiais darbais. Tikiuosi, jog  ši paroda, kurią pati sau pavadinau ”Iš archyvų”,  džiugins teatre dirbančius ir sudomins prieš  spektaklius lūkuriuojančius žiūrovus. Būtų  išties šaunu, jei  žiūrovai, teatro lankytojai apžiūrinėdami šias fotografijas nuspręs apsilankyti dar nematytuose spektakliuose“, –  sako parodos autorė, parodai atrinkusi kadrus, kuriuos įamžino teatre pastaraisiais metais.  Teatrą Laura Vansevičienė fotografuoja jau ketverius metus. Du paskutiniuosius glaudžiai bendradarbiauja su Vilniaus mažuoju teatru.

Laura sako, jog ji dėkinga likimui,  atvedusiam ją  į šį  teatrą. „Čia visada esu šiltai sutinkama. Šio teatro sienos man bene labiausiai savos ir pažįstamos.  Šiame teatre galiu iš arčiau stebėti aktorių, režisierių, teatro kūrybinės trupės ir visų teatro žmonių darbą.  Čia turiu galimybę augti  visu pirma kaip žmogus, tuo pačiu tobulėti kaip teatro fotografė. Negalėčiau išskirti, kuriuos kūrėjus ar aktorius man įdomiausia fotografuoti. Aišku, teatras turi tokių  Grandų,  kuriuos tiesiog garbė fotografuoti, tačiau aš galvoju, kad kiekvienas prisidedantis prie teatro veiklos žmogus yra vienodai svarbus ir reikalingas. Net ir mažiausiai matomas darbuotojas prisideda prie sklandaus ir sėkmingo teatro gyvavimo. Dėl to man vienodai įdomu fotografuoti ir matomus,  ir ne visiems matomus teatro žmones“.

„Vilniaus mažasis teatras savo repertuare  turi išties puikių spektaklių, o mane asmeniškai labiausiai paveikia tie, po kurių peržiūros kyla klausimų, į  kuriuos vėliau bandau rasti atsakymus. Tie, po kurių  praturtėji kaip žmogus, po kurių dar ilgai jauti prisilietimą ir jį nešioji su savimi“.

„Ateities planai? Svajoju dar bent keletą metų  fotografuoti šio teatro gyvenimą,  jo kasdienybę, spektaklių  kūrybinį procesą, kuris mane iki šiol labai domina. Stebėti, kaip gimsta spektaklis, kaip jis keičiasi,  kol „užlipa“ į sceną, kol žiūrovas jį pamato per premjerą. Norėčiau ateityje iš  sukauptos archyvinės medžiagos surengti  parodą, kuri būtų  įdomi ne tik teatrą mylintiems žmonėms, bet ir svarbi lietuviško teatro istorijai“.

 Ši Lauros Vansevičienės paroda kviečia Jus praverti duris į naująjį Vilniaus mažojo teatro sezoną, kuriame Jūsų laukia  režisieriaus P.Ignatavičiaus „Europiečiai“ (pagal Aischilo antikinę tragediją „Maldautojos“) ir režisierės G.Tuminaitės premjera „Fantazijus“ (Alfredas de Musset).   Taip pat daugybė gastrolių ir susitikimai su legendiniais aktoriais, suteiksiantys  žiūrovams galimybę geriau pažinti ryškiausias lietuviško Teatro asmenybes.

Parengė Vilniaus mažojo teatro atstovė spaudai Rūta Jakimauskienė 

Parašykite komentarą