LEU – vieša diskusija apie pokyčius Lietuvos švietime su politinių partijų atstovais

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) bendruomenė analizuoja Lietuvos švietimo raidą ir perspektyvas. Artėjant Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams nuspręsta surengti pagrindinių rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų ir universiteto bendruomenės viešą diskusiją „Švietimas Lietuvoje: kas turėtų keistis?“.

Diskusijoje bus kalbama apie pedagogų prestižą ir rengimą Lietuvoje, švietimo finansavimą, lygias galimybes ir aktyvią įtrauktį, švietimo strategijos tvarumo problemas ir inovacijas, bus aptarti ir kiti studentams aktualūs klausimai. LEU mokslininkai pristatys politinių partijų rinkimų programų analizę ir iškels probleminius klausimus diskusijos temomis.

Renginys vyks rugsėjo 29 d. 12 val. LEU centrinių rūmų aktų salėje (Studentų g. 39, Vilnius).

Diskusijos dalyviai, politinių partijų atstovai

Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Rimantas Vaitkus (Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Gintaras Binkauskas (Vilniaus universiteto Finansų ir ekonomikos direkcijos direktorius)

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Mitalas (Vilniaus miesto Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Valentinas Stundys (Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys)

Politinės partijos „Lietuvos sąrašas“ atstovas Darius Kuolys (partijos pirmininkas)

Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas (Seimo vicepirmininkas)

Parašykite komentarą